“Hayvancılık bitme noktasında”

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, Trakya bölgesindeki hayvancılık sektörünün içler acısı durumunu dile getirerek, üreticilerin sattığı sütten elde ettiği gelirle hayvanlarına yem dahi alamaz hale geldiklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2023 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2023 16:02

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamasında, hayvancılığın Trakya'da adeta bitme noktasına geldiğine vurgu yaparak, bölgedeki üreticilerin yaşadığı zorlukları anlattı. Başkan Aktaş, “Trakya, geçmişte bereketli toprakları ve zengin meralarıyla ünlüydü. Ancak bugün geldiğimiz noktada, hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz adeta çaresiz durumda. Satılan sütten elde edilen gelir, hayvanlara yem almak için bile yetersiz hale geldi” dedi.

Üreticilerin süt fiyatlarının düşük olması ve maliyetlerin artması nedeniyle hayvanlarına yeterli beslenmeyi sağlayamadığını belirten Aktaş, “Artık çiftçilerimiz, hayvanlarına yeterli yem almak için sattıkları sütten kazandıkları parayı kullanamaz hale geldi. Bu durum, hem çiftçilerimizin ekonomik açıdan zorlanmasına yol açıyor hem de hayvancılığın sürdürülebilirliğini tehdit ediyor” diye konuştu.

Aktaş, devletin hayvancılık sektörüne daha fazla destek vermesi gerektiğini vurgulayarak, “Devletimiz, çiftçilerimize gerekli destekleri sağlamalı ve hayvancılığı teşvik etmelidir. Aksi takdirde, Trakya'da hayvancılık tam anlamıyla tükenme noktasına gelebilir” ifadelerini kullandı.

Aktaş ayrıca, çiftçilere yönelik finansal destek programlarının hayata geçirilmesi ve süt fiyatlarının adil bir şekilde belirlenmesi gerektiğini belirtti.

ERGİN SÖZER