Hayat Boyu Öğrenme Etkinlikleri Saraçlar’da Başladı

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri bugün Edirne’de, Saraçlar Caddesi’nde kutlanmaya başladı. Programın açılışında engelli öğrencilerin sergilediği mehter gösterisi büyük beğeni topladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 13:39

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleşen, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri, Edirne’de Saraçlar Caddesi’nde başladı. Edirne Valisi Yunus Sezer’in de katıldığı etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Ardından hayat boyu öğrenmenin önemine değinen bir konuşma yapan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı; “Hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı artırmayı hedefleyen, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, aydınlatan, öğrenmeyi teşvik eden sanatsal ve kültürel gösteriler içeren geniş kapsamlı etkinlikler ile Hayat Boyu Öğrenme Haftası ülkemiz genelinde tüm eğitim kurumlarında kutlanmaktadır. 2023 yılında Edirne merkez ve ilçelerimizde 3 bin 625 kurs açılmış, 71 bin 796 kursiyerin kaydı yapılmış, halkımızın yaygın eğitime katılım oranı merkez ve tüm ilçelerimizde yüzde 17.46 olmuştur.  2024 Yılı başından bugüne kadar geçen süre içerisinde Merkez ve İlçelerimizde toplamda 2 bin 723 kurs açılmış, 42 bin 755 kursiyerin kaydı yapılmış, halkımızın yaygın eğitime katılım oranı merkez ve tüm ilçelerimizde yüzde 10.40 olmuştur. Halk Eğitimi Merkezlerimiz, paydaş kurumlarımız desteği ile daha çok vatandaşımıza ulaşmaktadır” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı’nın konuşmasının ardından engelli öğrenciler tarafından oluşturulan mehter takımının gösterisi ve müzik akademisi öğrencilerinin müzik dinletisi büyük beğeni topladı.

Mehter takımının gösterisi sonrası Edirne Valisi Yunus Sezer, öğrencilerin yanına giderek tek tek hepsini tebrik etti. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Sezer şunları ifade etti; “Bugün hem Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'müzün, Halk Eğitim'in, Sosyal Dayanışma Merkezlerimizin (SODAM) ve belediyemizin başta olmak üzere birçok kurumumuzun yıl boyunca açmış oldukları kursların sergisini geziyoruz. Hem müzik akademimizi kurduk, dezavantajlı öğrencilerimizin gösterisini izledik. Hem engelli olan öğrencilerimizin mehter sunumunu izledik. O da çok güzeldi. Hem öğrencilerimize, hem onları çalıştıran öğretmenlerine, hem de çocuklarımızı 24 saat gözlerinden sakınan ailelerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Gerçekten büyük bir emekle, büyük bir uğraşla, büyük bir çalışmayla bugünlere geliyor bunlar. Bizim için çok kıymetli bir sergi ve çok anlamlı bir sergi. Ev hanımlarımız bir yetenek edinmek için burada bizim geleneksel el sanatlarımızı da yapmak üzere Halk Eğitim'de kurslarımıza katılıyorlar. Yine bizim dezavantajlı dediğimiz mahallelerimiz var. Orada da hem istihdam sağlıyoruz. Hem ürettiklerini satıyorlar, değerlendiriyorlar. Hem de el becerilerini geliştiriyorlar. Bu birbirini destekleyen, birbirini besleyen çok önemli bir sistem. Bugün de bunun sergisini hep beraber açacağız. Çok güzel eserler var. Edirne'mizi yansıtan, Edirnekari'den diğer el sanatlarına birçok eser burada sergilenecek. Aynı zamanda da bu sergiden çıkanları da Edirne Yöresel'de değerlendiriyoruz. Edirne Yöresel de her gün biraz daha büyüyerek devam ediyor. Buradaki önemli eserleri alıp orada da satışlarına sunup ailelere de bir gelir olmasını arzuluyoruz. Bu manada da çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.”

ŞENER ŞENTÜRK