HAVSA MYO’DA KAYITLAR TAMAM

-Havsa MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan, 5 programa toplam 207 öğrencinin meslek yüksekokuluna kayıt yaptırdığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2023 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2023 10:18
https://batiekspres.com/

Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yükseokulu (MYO), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihlerinin açıklanmasının ardından kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerini tamamladı. 28 Ağustos Pazartesi günü e-devlet üzerinden ve yüz yüze olarak başlayan öğrenci kayıt işlemleri, 1 Eylül Cuma günü sona erdi.

Havsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan, 2023-2024 akademik dönemi öğrenci kayıtları ile ilgili ‘Batiekspres.com’a konuştu. Tan, öğrenci kayıtlarının sonucunda boş kalan kontenjan sayısını açıklarken; eğitim öğretimin başlayacağı tarihi de hatırlattı.

“207 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRDI”

Havsa MYO’da öğrenci kayıtlarının tamamlandığını belirten Tan; “2023 yılı YKS tercihleri sonucunda Meslek Yüksekokulumuzu kazanan öğrencilerimiz kayıtlarını tamamladılar. Bu yıl 5 programımıza toplam 242 kontenjan ayrılmış ve bu kontenjanların tamamı dolmuştu. Geçen hafta yapılan kayıtlarla kazanan öğrencilerimizin 207 tanesi kayıtlarını yaptırdılar. Birinci tercihlerde gerçekleşen bu oran geçen yıllara göre yüksek bir değerdir” ifadelerini kullandı.

“35 KONTENJANIMIZIN DOLMASINI BEKLİYORUZ”

Tan, ikinci tercih dönemi ve eğitim öğretimin başlayacağı tarihi de hatırlatırken; “ÖSYM’nin takvimine göre Eylül ayının ikinci haftasında ikinci tercihler yapılacak. Boş kalan 35 kontenjanımın da bu tercihlerde dolmasını bekliyoruz. 2 Ekim 2023 tarihinde de derslerimize başlıyoruz” diye konuştu.

ERGİN SÖZER