Havsa'da Kopan Elektrik Telleri Anız Yaktı

Havsa’da kopan elektrik telleri anız yangınına neden oldu. Anız yangını nedeniyle çevredeki ayçiçeği tarlaları da olumsuz etkilendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2024 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2024 18:13

Edirne'nin Havsa ilçesinde, Osmanlı Köyü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü arasında bulunan bölgede elektrik tellerinin kopması sonucu yangın çıktı. Yaklaşık 100 dönüm anız arazisi yangında kül olurken, bazı ayçiçeği tarlaları da zarar gördü.

Olay, öğle saatlerinde Osmanlı Köyü yakınlarında meydana geldi. Elektrik tellerinin kopmasıyla başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Yangını fark eden köylüler ve çevredeki vatandaşlar, durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangına birçok itfaiye ekibi ve polis TOMA’ları müdahale etti.

Yangının kontrol altına alınması birkaç saat sürdü. Yangın söndürme çalışmalarına çevre köylerden gelen gönüllüler de destek verdi. Yangın sonucu, yaklaşık 100 dönüm anız arazisi kül olurken, bazı ayçiçeği tarlalarında da önemli ölçüde zarar meydana geldi. Maddi hasarın boyutu henüz tam olarak belirlenemedi.

Yangın sırasında can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, tarımsal alanlarda meydana gelen hasar, bölge ekonomisini olumsuz yönde etkiledi.

ERGİN SÖZER