Havsa’da fiyat etiketi denetimi

Edirne’nin Havsa ilçesinde lokanta ve kafelere menü, fiyat tarifeleri ve fiyat etiketleri konusunda denetim yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 13:08

Kafe, restoran ve kafeteryalarda Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliği ile 1 Ocak itibariyle, ücretlerin yer aldığı menülerin giriş ve içeride müşterilerin rahatlıkla görebileceği noktalarda bulundurulması zorunluluğu getirildi.

Resmi Gazete’de yayınlanan ve 1 Ocak itibari ile yürürlüğe giren yönetmelik değişikliği ile kafe, lokanta, kafeterya ve restoranlara ücretlerin yer aldığı menülerin işletmelerin girişine ve işletmenin içerisinde görünür bir şekilde sergileme zorunluluğu getirildi.

Edirne Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Edirne’nin Havsa ilçesinde bulunan işletmeler denetlendi. Edirne Ticaret İl Müdürlüğü denetim ekipleri bir hafta önce Havsa ilçesinde esnafı gezerek yönetmelikte yer alan değişiklikler konusunda bilgilendirdi. Ekipler yaptığı bilgilendirmenin ardından bugün ilçede faaliyet gösteren işletmelere   denetim gerçekleştirdi.

 İşletme sahipleri fiyat tarifeleri, fiyat etiketleri ve1 Ocak itibari ile yürürlüğe giren yönetmelik ışığında denetlendi.

MERT ERİŞKİN