HAVSA’DA CUMHURİYET KOŞUSU

Havsa'da Cumhuriyetin 100'üncü Yıl Etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Koşusu etkinliği gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2023 20:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2023 20:57
https://batiekspres.com/

Edirne'nin Havsa İlçesinde Cumhuriyet Koşusu gerçekleştirildi. İlçe girişinden başlayan koşu Fatih Caddesi üzerinde devam etti. Yarışa ortaokul, lise ve veteranlar kategorisi yarışmacıları katıldı. Programa ise Havsa Kaymakamı İsmail Hakkı Batı, Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan. Havsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan, daire amirleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Program ilk olarak "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı kutlu olsun" sloganı ile başladı. İlk koşuyu Havsa Kaymakamı İsmail Hakkı Batı, start bayrağı ile gerçekleştirdi. Daha sonra ortaokul öğrencilerinin startını ise Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan gerçekleştirdi. Program ilçenin çıkışında sona erdi.

ORTAOKUL KATEGORİSİNDE DERECEYE GİRENLER

Ortaokul kategorisinde birinci olan yarışmacı Melahat Kilimci Ortaokulu öğrencisi İsmail Balcı,ikinci Melahat Kilimci Ortaokulu öğrencisi Efe Baştürk, üçüncü Atatürk Ortaokulu öğrencisi Hüseyin Efe Elmacı, dördüncü ise Atatürk Ortaokulu öğrencisi Efekan Küçükgerman oldu.

LİSE KATEGORİSİNDE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

Lise kategorisinde bütün dereceye Havsa Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri girdi. Birinci olan yarışmacı Kaan Ellek, İkinci olan yarışmacı Kaan Efe Çelik, üçüncü olan yarışmacı Batuhan Özel, dördüncü olan yarışmacı ise Hakkı Taşdelen oldu.

VETERAN KATEGORİSİNDE DERECEYE GİRENLER

Veteran kategorisinde dereceye giren yarışmacı ise Aykut Bayuk oldu.

“BAĞLILIĞIN GÖSTERGESİ”

Gerçekleştirilen etkinliğin önemine değinen Havsa İlçe Milli Müdürü Özkan Fidan “Bugün, Cumhuriyetimizin 100. yılına adanmış bu anlamlı etkinlikte bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Cumhuriyet Koşusu, sadece bir spor etkinliği değil, aynı zamanda Cumhuriyetimizin kök salmış değerlerine, bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze olan bağlılığımızın bir göstergesidir. Cumhuriyet Koşusu, gençlerimizin milli ve manevi değerlerimize ne denli sahip çıktığını, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine ne kadar bağlı olduklarını simgeleyen önemli bir etkinliktir. Cumhuriyet Koşusu, sadece bir parkurda yarışmak değil, geçmişimizin emanetini geleceğe taşıma çabasıdır. Çünkü Cumhuriyet, bizlere bağımsızlık, demokrasi, eşitlik ve özgürlük gibi yüce değerleri armağan etmiştir. Bu koşu, Cumhuriyetimizin kazanımlarını anlamak, onları daha da ileriye taşımak ve gençlerimizin bu değerleri benimsemesini sağlamak için bir fırsattır. Hepinizi bu anlamlı etkinliğe katılımınız ve gösterdiğiniz ilgi için tebrik ediyor, geleceğimizin teminatı gençlerimizin Cumhuriyetimize olan sevgi ve bağlılığının her geçen gün daha da güçlenerek devam etmesini diliyorum” dedi

MERT ERİŞKİN