Havsa Asfalt Plent Tesisi Meclis gündeminde

İl Genel Meclisi Araştırma ve İnceleme Komisyonu Başkanı Ahmet Sarıgül, Havsa Asfalt Plent Tesisi’nin yapımını tamamlayan ve işleten kurumları açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2024 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2024 18:43

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında Araştırma ve İnceleme Komisyonu’nun Havsa Asfalt Plent Tesisi hakkındaki raporu görüşüldü.

Komisyon Başkanı Ahmet Sarıgül tarafından sunulan raporda, 2023 yılında yapımı tamamlanan Havsa Asfalt Plent Tesisi’nin hangi kurum tarafından yapımının tamamlandığı ve işletildiği ile ilgili araştırma ve incelemeler açıklandı.

“İL ÖZEL İDARESİ TARAFINDAN İŞLETİLİYOR”

Sarıgül, Havsa Asfalt Plent Tesisi’nin özellikleriyle ilgili bilgi verirken; “Köylerimizde taleplerin daha hızlı, daha etkin, verimli ve daha ekonomik şartlarda hizmet üretmek adına Havsa ilçesinde 70 bin metrekare alanda kurulan asfalt şantiyemiz 160 bin ton/saat üretim kapasitesine sahiptir. Doğalgaz çalışma sistemiyle faaliyetini yürüten tesisimiz, toplamda 253 köyde bin 883 kilometre yol ağımızda sıcak asfaltlama ile köy yollarının ulaşım standardını yükseltecektir. Hizmete açılan bu tesisimizle gerek şehir, gerekse kırsal alandaki yollarımızın asfalt ihtiyaçları daha ekonomik şartlarda karşılayacaktır. Havsa Asfalt Plent Tesisi kurulumu ETUR A.Ş. tarafından tamamlanmış olup, Edirne İl Özel İdaresi’ne kiraya verilmiştir. Havsa Asfalt Plent Tesisi, Edirne İl Özel İdaresi tarafından işletilmektedir” ifadelerini kullandı.

“AYLIK KİRASI 300 BİN TL

Sarıgül’ün sunumunun ardından konuyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, tesisteki makinelerin ETUR A.Ş. tarafından satın alındığını belirterek; “Tüm hizmet alımlarını özel olarak biz yapıyoruz. Burasını kiralamışlar. Aylık kirası 300 bin TL’dir. ETUR A.Ş. kendi bütçesinden 36 milyon TL’ye burasını satın almıştır. TÜFE doğrultusunda her yıl kira artışını yapacağız. Eğer biz almış olsaydık İl Özel İdaresi olarak cebimizden 36 milyon TL vermiş olacaktık. ETUR A.Ş.’nin 36 milyon TL’sini 10 yılda geri ödeyeceğiz. Bir anlamda sıfır faizle kredi kullanmış gibi olacağız. Bu konuda İl Özel İdaresi ekonomik bir yatırım yapmıştır. Bu yatırımlarlar birlikte köy yollarımız da daha kaliteli ve konforlu hale gelecektir. ETUR A.Ş.’nin yüzde 94,7’si İl Özel İdaresi’ne ait, yüzde 5,3’ü de yaklaşık 150 hissedara dağılıyor” dedi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ