HASAR TESPİT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Keşan’ın Paşayiğt Mahallesinde çıkan yangından zarar gören tarlaların hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt bölgeye giderek incelemede bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2023 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2023 09:46
https://batiekspres.com/

Keşan İlçesinin Paşayiğit Mahallesinde çıkan yangın sonucunda 1.226 dekar buğday ekili alan ve 1.104 dekar hasadı yapılmış toplam 2.330 dekar alanda zarar oluşmuştu.

Edirne Tarım ve Orman ekipleri bölgede hasar tespit çalışmalarını tamamladı.

Tarım ve Orman İl Müdürüm Atilla Bayazıt Keşan İlçe Müdürlüğü ekipleriyle tarlada incelemelerde bulunarak,  çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bayazıt, halkı yangın konusunda duyarlı olmaya davet ederek, “Buğday hasadının başladığı ve hızlı bir şekilde devam ettiği bu günlerde gerek yangınlar nedeniyle meydana gelen ürünlerin yok olmasını önlemek, gerekse üreticilerimizin emeklerini zayi etmemek için özellikle hasat dönemindeki ürünlerin olduğu bölgede yangına sebebiyet vermemek için anızların yakılmaması, izmarit atılmaması, aşırı sıcaklar nedeniyle cam kırıkları yangın riskini artıracağından yol kenarlarına ve tarım alanlarına gelişi güzel cam şişe atılmaması, halkımızın bu konuda daha duyarlı ve dikkatli olması büyük önem arz etmektedir.

Ayrıca herhangi bir yangın durumunda ilgili gerekli mercilere en kısa sürede haber verilmesi, yangının büyümesini engelleyeceğinden oluşabilecek zararı en aza indirecektir” dedi.

ARZU ÖZDEMİR