Hakem Karslı, Bölüm Birincisi Olarak Kep Attı

Edirne’de masa tenisi il hakemi Saniye Nilsu Karslı, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümü’nden birincilikle mezun oldu. Öğrenciliği sırasında masa tenisi hakemliği de yapan Karslı, gelecek hedeflerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 14:14

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 2023/2024 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Karaağaç Yerleşkesindeki tarihi tren garı binasının önündeki açık havada düzenlenen törene; Trakya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Devlet Konservatuvarı öğrencileri konser verdi.

Törende fakülte birincisi Selin Zehra Eker, Dekan Prof. Melihat Tüzün ve Rektör Vekili Prof. Ahmet Hamdi Zafer de törende konuşma yaparak akademisyenleri ve velilere emekleri için teşekkür ederken; mezun olan öğrencileri de tebrik ettiler. Konuşmaların ardından törende fakülte birincisi Selin Zehra Eker ve bölüm birincilerine plaketleri takdim edildi. Törende akademisyenler de bölümlerden mezun olan toplam 80 öğrenciye mezuniyet belgelerini takdim ederken; meslek andının okunmasının ardından öğrenciler keplerini atarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladı. Keplerin atılmasının ardından tören sona erdi.

“BÖLÜM BİRİNCİSİ OLDUĞUM İÇİN GURURLUYUM”

Törende, Edirne’de masa tenisi hakemliği ile de tanınan Saniye Nilsu Karslı ise İletişim ve Tasarımı Bölümü’nden birincilikle mezun oldu. Törenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Karslı, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden yatay geçiş ile Trakya Üniversitesi’ne geçiş yaptığını belirterek; “Orada da İletişim ve Tasarımı Bölümü okuyordum. Orada online bir eğitim süreci geçirdim. Sonrasında yatay geçiş yapmak için buraya geldim. Hatta burayı yedeklerde kazandım. Bölüm birincisi olduğum için oldukça gururluyum, çok mutluyum. Çok çabaladım. Çünkü yatay geçiş yaptığınızda her ders onaylanmayabiliyor. 11 dersi alttan verdiğim bir süreç oldu. Çok fazla çabaladım hatta bazen bütünlemelere de kaldığım oldu. Bütünlemesiz bir öğrenci hayatı zaten çok olmuyor. Ama pes etmedim ve devam ettim” ifadelerini kullandı.

“HAKEMLİĞE DENEYİM OLMASI İÇİN BAŞLADIM”

Akademik eğitim sürecinde masa tenisi hakemliğine başladığını söyleyen Karslı; “Bu süreçte zaten ilerledikçe masa tenisi hakemliği karşılaştım ve masa tenisine başladım. Öncesinde bir sporcu geçmişim var ve hakemliğe de buradan bir deneyim olsun diyerek başladım. Aslında spor, hayatın her alanında bulunması gereken bir noktada. Sanatçılık da aynı şekilde. 2 alanda aslında çok benzer ve ikisi de çalışınca insana çok iyi gelen alanlar. Ben de kendimi iyileştirmek için bu alanlarda kendimi çalıştırmaya devam ettim” dedi.

“OYUN FİRMALARINA YÖNELMEK İSTİYORUM”

Karslı, hedefleriyle ilgili de konuşurken; “Ben 3D alanında çalışmalar yapıyorum. Sektör de zaten bu alanda daha baskın. Oyun firmalarına daha çok yönelmek istiyorum. Türkiye de bu açıdan gelişmekte olan bir ülke. Bu alanda kendimi geliştirmek istiyorum. Masa tenisi hakemliğine hobi olarak devam edeceğim. Belki uluslararası olarak bir yükseltmeye girebilirim. Onun da İstanbul’da sınavları var. Şu an Edirne’de il hakemi olarak görev yapıyorum. Artık geçtiğim alanda da hakemliğimi aldırarak devam edebilirim” sözlerine yer verdi.

“BU İŞİ SEVMEK GEREKİYOR”

İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Devrim Baran da bölümün merkezi yerleştirme ile öğrenci kabul eden bir bölüm olduğunu belirterek; “Öğrencilerimiz buraya geldiğinde neredeyse sıfırdan bir komando eğitimi diyebileceğim yoğunlukta eğitimle karşılaşıyorlar ve Saniye gibi burada gece saat 21.00, 22.00’ye kadar çalışarak, hatta eve gidip çalışmaya devam ederek zorlu bir süreçten geçiyorlar. Çünkü birkaç ayrı yetiyi aynı anda kazanmaları gerekiyor. Biz hem iletişim ve iletişim bilimlerini, hem de tasarım ve tasarım bilimlerini öğretiyoruz. Bunu harmanlayabilmek adına Saniye gibi emek vermek, çalışmak ve bu işi en başta sevmek gerekiyor” dedi.

“FARKLI ALANLARA DA YÖNLENDİRİYORUZ”

Baran, öğrencileri sanat ile birlikte farklı alanlara da yönlendirdiklerini söyleyerek; “Bazı öğrencilerimiz tiyatroda yönetmenlik yapıyor. Bazı öğrencilerimiz spor dalında. Kimileri daha sosyal alanlarda, birtakım sosyal örgütlerde görev alanlar var. İletişim söz konusu olduğunda zaten çocukların mesleki deneyim kazanılabilmesi için bunları da yapması gerekiyor. Derslerimizden bir tanesi de sosyal projeler geliştirmektir ve orada da yönlendiriyoruz. Bu iş zaten bizim bölümümüzün bünyesinin bir parçası gibi denilebilir. Çocuklar bunu hem akademik, hem sosyal yaşamda deneyimleyip test ediyorlar” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ