“Güvenli liman” denilen altın nereye gidiyor?

Altın piyasalarındaki yükseliş devam ediyor. Bugün itibariyle bin 940 seviyesinde olan altının, yılı 2 bin seviyelerinde kapatacağı tahmin ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2023 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2023 15:57

Her zaman yatırım için güvenli liman olan altında yükseliş devam ediyor. Bu yılı 2 bin lira seviyelerinde kapatması öngörülen altının gram fiyatı, tahmin edilen fiyata şimdiden yaklaşmış durumda.

Edirne merkezde kuyumcu dükkanı işleten Murat Tahan, yükseliş trendinin 2024’ün ilk çeyreğinde devam edeceğini, Mart ayındaki yerel seçimler sonrasında daha da hızlanacağını tahmin ettiğini söyledi. Tahan; “Altının gram fiyatının sene sonuna kadar 2 bin’e çıkacağı tahmininde bulunmuştuk ve o seviyeye çok yaklaştı. 2024’ün birinci çeyreğinde altının gramının tekrar yükselişe geçecek ve yüzde 10-15’lik bir yükseliş olacak ve 2 bin 200 üzerinde olacak. Bu yükselişle, alım gücünün daha da azalacağı bir dönem olacak. Satışlarımız şu an düşük ve bozdurma olayı hayli fazla ama vatandaşlarda bozduracak altın da pek kalmadı. Satışlar konusunda çok durağan bir döneme girdik. Seçim sonrası baskılama da kalkacağını düşünüyorum. Gram fiyatında hızlı bir yükseliş olacak. Yatırım olarak altın uzun vadede her zaman kazandırır. Altın her zaman güvenli limandır. Bütün ülkelerin zenginliği altınla ölçülür. Değerlendirme aracı altındır” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK