Gürkan ön seçim önerdi ama aday değil

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşerek Edirne’de ön seçim olması halinde aday adayı olmayacağını ve kazananı destekleyeceğini ilettiğini açıkladı. Gürkan, önerisinin Özel tarafından kabul edildiğini iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 15:39

Edirne Belediye Başkan Adayı ve CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı olan Recep Gürkan’ın bugün sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım kente bomba gibi düştü.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Edirne’de ön seçim düzenlenmesi halinde aday adayı olarak katılmayacağını açıkladı.

Gürkan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman ile birlikte fotoğrafını paylaşırken; konuyla ilgili yazılı bir açıklama da yaptı. Gürkan, açıklamasında Özel’e ön seçim önerdiğini ve kabul etmesi halinde CHP Edirne Belediye Başkan aday adayı olarak ön seçime katılmayacağını söyledi. Gürkan, talebinin Özel tarafından kabul edildiğini iddia etti.

“ÖN SEÇİMLE OLMASI HALİNDE KATILMAYACAĞIM”

Gürkan’ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı; “Edirne’de CHP’mizin altı oklu bayrağı gönderde kalmaya devam edecek. Partimizin 20 yıldır kesintisiz kazandığı Edirne Belediye Başkanlığı’nı önümüzdeki dönemde de sürdürmesi amacıyla ilk günden bu yana adayın ön seçimle belirlenmesi konusunu her platformda savundum. Cumhuriyetin ve laikliğin yıkılmaz kalesi Edirne’de, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’nin tüm üyelerinin ve Edirnelilerin de aynı düşüncede olduğunu biliyorum.  Bugün aynı düşüncelerimi Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ile de paylaşarak adayımızın ön seçimle belirlenmesi ve ön seçime katılmayacağımı, örgütün belirlediği adayın kazanması için sonuna kadar çalışacağımızı ve Edirne’yi tekrar kazanacağımızı kendilerine ilettim. Kendileri de bu önerime çok olumlu yaklaşarak Edirne’mizde adayımızın ön seçimle belirlenmesinin en doğru karar olduğunu belirttiler. Ön seçimin Edirne’mize aday adaylarımıza ve CHP’mize başarılar getireceği inancıyla sevgi ve saygılar sunuyorum.”

UĞUR AKAGÜNDÜZ