Gündoğdu: "Tasarruf Söylemleriyle Şatafat ve İsraf Çelişiyor"

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, saha çalışmaları kapsamında Kırklareli ve ilçelerinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 09:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 09:21

26 Ağustos 2024 Pazartesi günü gerçekleştirdiği ziyaretlerde, Vize ilçesinde CHP Vize İlçe Başkanlığı, Vize Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, Vize Tarım Kredi Kooperatifi, Vize Ziraat Odası Başkanlığı, Vize İlçesi Bal Üreticileri Birliği, Vize Avcılar ve Atıcılar Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği Vize Şubesi, Vize Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı ve Vize Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı gibi çeşitli kurumları ziyaret ederek güncel siyasi olaylar ve ilçenin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Gündoğdu, yaptığı basın açıklamasında, iktidarın millete tasarruf öğütlerken kendisinin israf ve şatafata devam ettiğini belirtti. Gündoğdu, iktidarın mayıs ayında yayınladığı genelgeye rağmen, kamu kurumlarında temsil ve tanıtım bütçesinin ayrılmayacağı ve yeni araç kiralanmayacağı yönündeki kararların uygulanmadığını vurguladı. Gündoğdu'nun açıklamalarına göre, Temmuz 2023'te 43 milyon 615 bin lira olan temsil ve tanıtım gideri, Temmuz 2024'te 235 milyon liraya çıkarken, aynı dönemde araç kiralama sözleşmelerinin tutarı 1 milyar 171 milyon 476 bin lira oldu.

Gündoğdu, AKP'nin savurgan, plansız ve şatafat meraklısı politikalarının ekonomiyi ve halkı düze çıkaramayacağını savunarak, "AKP iktidarı ömrünü tamamlamıştır. Dertlere derman olmak için CHP halkın yanında olmaya devam edecektir" dedi.

HABER MERKEZİ