Gündoğdu’dan Mecliste ‘Mehmetçik’ Şiirli Sunum

Edirne İl Genel Meclisi Şehitlikler ve Şehit Ailelerini Koruma Komisyonu Başkanı Sezgin Gündoğdu, Uzunköprü, Meriç ve Havsa ilçelerinde toplam 74 şehit kabrinin bulunduğunu açıkladı. Gündoğdu, sunduğu raporun sonunda Halil Soyuer tarafından yazılan Mehmetçik adlı şiiri okudu.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 17:25

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında Şehitlikler ve Şehit Ailelerini Koruma Komisyonu’nun şehit kabirlerindeki eksiklikler hakkındaki raporu görüşüldü.

Komisyon Başkanı Sezgin Gündoğdu tarafından sunulan raporda, Uzunköprü, Meriç ve Havsa ilçelerindeki şehit kabirlerindeki eksiklikler hakkında komisyon tarafından yapılan araştırma ve incelemeler açıklandı.

“3 İLÇEMİZDE TOPLAM 74 ŞEHİT KABRİ BULUNMAKTADIR”

Gündoğdu, Uzunköprü’de 33 asker, 4 polis, 1 öğretmen ve 1 MKB olmak üzere toplam 39 şehidin bulunduğunu belirterek; “Meriç ilçemizde ise 14 asker, 4 polis, 2 öğretmen, 1 sivil olmak üzere toplamda 21 şehidimiz bulunmakta; Havsa ilçemizde 12 asker, 1 polis, 1 öğretmen olmak üzere toplamda 14 şehidimiz bulunmaktadır. 3 ilçemizde toplam 74 şehit kabri bulunmakta, bu şehit kabirlerimizin bakım ve onarımlarını, genel temizliklerini eski ve yıpranmış bayrakların değişimi ilçe kaymakamlıklarımız ve belediyelerimiz tarafından kontrol edilerek, özel idarece yapılması gereken tadilat ve bakımlar da Ruhsat ve Denetim Müdürlüğümüzün ilgili birimleri tarafından sorunlar giderilmektedir” dedi.

MEHMETÇİK ŞİİRİNİ OKUDU

Gündoğdu, raporunun sonunda Halil Soyuer tarafından yazılan Mehmetçik adlı şiiri okurken; tüm şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diledi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ