Gündoğdu'dan "30 Ağustos Zafer Bayramı" Açıklaması

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2024 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2024 17:30

Açıklamasında, 30 Ağustos'un mazlum bir halkın yoktan var ettiği ordusunun Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde emperyalizme karşı kazandığı dünyanın ilk kurtuluş savaşı zaferi olduğunu belirtti.

Vecdi Gündoğdu, "30 Ağustos Türk milleti için onur ve gurur günüdür. 30 Ağustos, şanlı tarihimizde bağımsızlık inancımızı, özgür yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya ilan ettiğimiz gündür. 30 Ağustos’ta Başkomutanımız Mustafa Kemal önderliğinde ulusumuzun ve ordumuzun kenetlenerek gösterdiği üstün çaba ve gayret bugün bizlerin yolunu aydınlatan, mücadele azmimizi büyüten en önemli tarihi mirastır" ifadelerini kullandı.

Gündoğdu, Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak ve milleti daha güzel şartlarda, barış, huzur ve kardeşlik içinde yaşatmak için çalıştıklarını vurgulayarak, "Hiç kimsenin şüphesi olmasın, koşullar her ne olursa olsun, uğrunda büyük bedeller ödenen ülkemize ve bağımsızlığımıza her koşulda sahip çıkacağız" dedi.

Milletvekili Gündoğdu, içte ve dışta laik, demokratik cumhuriyeti ve toplumsal barışı hedef alan saldırılara karşı güçlü ve dik durmanın, Cumhuriyetin temel niteliklerini ve kazanımlarını sonsuza kadar yaşatma mücadelesinden asla geri dönmeyeceklerini belirtti.

Vecdi Gündoğdu açıklamasını, "Bu duygularla, emperyalist işgali sonlandıran; saray hükümdarlığı yerine halk egemenliğinin, tam bağımsız, demokratik laik bir Cumhuriyetin kuruluşunun tarihi adımı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılını yürekten kutluyor, laik cumhuriyetin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz" sözleriyle tamamladı.

Gündoğdu, açıklamasında ayrıca, birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, Cumhuriyetin kazanımlarını korumanın önemine vurgu yaptı.

HABER MERKEZİ