Günaydın; “Edirne’de 9-0 rasyonel bir hedeftir”

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde CHP’nin Edirne merkez ve ilçelerindeki hedefinin 9-0 olduğuna dikkat çekerek; “9-0, Edirne’nin önündeki çok önemli, rasyonel bir hedeftir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 13:04

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, CHP Edirne İl Örgütü’nü ziyaret etti.

Günaydın, ziyaretinin ardından basın mensupları ile bir araya geldi. Günaydın’ın basın toplantısına CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Belediye Başkan adayı Şükrü Ciravoğlu, bazı CHP Edirne Belediye Meclis Üyeliği adayları ve parti üyeleri katıldılar.

“4 İLÇEYİ DE GERİ ALACAĞIZ”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Kahraman, CHP’nin 9 ilçe ve 7 beldede adaylık dosyalarını teslim ettiğini belirterek; “Bugünden sonra sadece sahada çalışıp Edirne’nin dört bir tarafında CHP’nin bayrağını dalgalandırmak için mücadele edeceğiz. Şu anda 5 ilçe bizde, 4 ilçe diğer partilerde ama bu dönem onları da geri alacağız. Hep beraber çalışarak bunu başaracağız” ifadelerini kullandı.

“SEÇİMDEN BAŞARIYLA ÇIKMAYI HEDEFLİYORUZ”

Kahraman’ın ardından konuşan CHP Belediye Başkan adayı Ciravoğlu, Günaydın’ın konuşmasının Edirne’deki yerel seçim çalışması için önemli bir katkı sağlayacağını belirterek; “Kendilerine katkıları için teşekkür ediyorum. Çok değer verdiğim bir partilimiz. Geçmişte de yerel yönetim anlamında çok destekleri oldu. Dün itibariyle belediye başkan, belediye meclisi ve il genel meclisi aday listeleri kesinleşerek yürürlüğe girdi. Bundan sonra bu arkadaşlarımızla birlikte partimizin bütün üyelerini halkımızla birlikte kucaklaştırarak bütün gücümüzle çalışmalarımıza devam edip çok büyük bir başarıyla seçimden çıkmayı hedefliyoruz” dedi.

“CİRAVOĞLU’NUN ARKASINDA MÜCADELE EDECEĞİZ”

Ciravoğlu’nun ardından konuşan Belediye Başkanı Gürkan, yaklaşık 40 günlük seçim kampanyası bulunduğunu hatırlatırken; “Partinin üyesine en çok ihtiyaç duyduğu dönem, diğer partilerle yarıştığı dönemdir. Edirne’mizde bir ön seçim gerçekleştirdik. Ardından sevgili Şükrü Ciravoğlu ön seçimden birinci çıkarak partimizin adayı oldu. Şimdi tek hedefimiz, 2014’te geçici süreyle de olsa Edirne Belediyesi’nden indirilen CHP bayrağını tekrar göndere çekmiştik. Şimdi o bayrağın gönderde sürekli kalması için hepimiz dimdik Şükrü Ciravoğlu’nun arkasında yürümeye, koşmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz. CHP’lilik önce ülkeni, sonra partini, en son da kendini düşünmektir. Bu şehirdeki tüm CHP’liler aynı bilinçtedir. Bu anlamda hem Şükrü Ciravoğlu’nun hem de dün listeyle verilen meclis üyesi arkadaşlarımın çok başarılı olacağına inanıyorum. Onların bu başarısını tescillemek, sandıktan hepsini çıkarmak için de 31 Mart akşamına kadar, son oy doğru bir şekilde kayıtlara geçene kadar mücadelemizi vereceğiz” sözlerine yer verdi.

“EDİRNE’DE 9-0 PAROLASIYLA YOLA ÇIKTIK”

Gürkan’ın ardından konuşan Milletvekili Ün, CHP’nin Edirne genelinde 9-0 parolası ile yola çıktığını belirterek; “7 beldemiz var. En az 5 tanesini alacağımızı görüyoruz. 9-0’da ısrarcıyız. Yaptığımız bütün analizlerde 9-0’ı görüyoruz. Dün itibariyle 9 ilçemizde bütün listelerimiz tamamlandı. Sıralamaya girenlere teşekkür ediyoruz. Ama bu dönem sıralamaya girmeyenlerin de sanki sıralamadaymış gibi çalışacaklarını ifade etmeleri, bizleri 9-0 yolunda umutlandırıyor. Çünkü ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Burada kenetlenmemiz gerektiğini tüm CHP üyeleri ve sıralamaya girenler de farkında” dedi.

“HEDEFİ 12’DEN VURMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Ün’ün ardından konuşan Grup Başkanvekili Günaydın, Gürkan’ın Ciravoğlu’na verdiği desteğin kıymetli olduğunu söyleyerek; “CHP, bu memlekette eleştirilebilir de olsa kendi iç demokrasisi en yüksek düzeyde yaşatmaya çalışan bir parti olarak yeni belediye başkanı adayımızı ön seçimde belirlemiştir. Sayın Şükrü Ciravoğlu, uzun zamandır takip ettiğim, sevdiğim, saydığım ve varlığından gurur duyduğum bir arkadaşımdır. 9-0, Edirne’nin önündeki çok önemli, rasyonel bir hedeftir. Bu hedefi tam 12’den vurmak için hep beraber çalışacağız. Bugün Edirne’den sonra Keşan’da, İpsala’da, Meriç’te ve Uzunköprü’de de beraber gayret edeceğiz. 40 gün boyunca enerjimizi ve bilincimizi Anadolu’nun topraklarına aktaracağız ve yurttaşlarımızla beraber yalnızca belediyelerimizi ve partinin bayrağını değil; Cumhuriyet’i de yeniden ayaklarının üzerine dikmek için üzerimize düşen görevi eksiksiz yerine getireceğiz” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ