Güler’den Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

Tekirdağ Vali Vekili Mustafa Güler'in 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 12:05

Vekil Güler yayınladığı mesajında şunlara yer verdi:

“Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve velilerimizle birlikte 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı'na başlamanın heyecan ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Kalkınmanın, ekonomik ve sosyal refahın, iyi bir insan olmanın, mutlu ve huzurlu bir hayat sürmenin en önemli sağlayıcılarının başında insanların almış olduğu eğitimin geldiğini yapılan bilimsel araştırmalarla ortaya konmuştur.

Eğitim yoluyla gerekli bilgi ve beceriyi edinen insan kaynağı, bilimsel ve teknolojik anlamda üstünlüğün, ulusal ve uluslararası başarıların en önemli sebebidir.

Bu gerçeklerden yola çıkarak devlet olarak düşünen, araştıran, yeni fikirlere açık, sorumluluk duygusuna sahip, milli ve manevi değerlerimizi benimsemiş, çağın gerektirdiği özelliklere sahip, üretken ve yaratıcı bilgi ve iletişim çağı insanı yetiştirme gayreti içerisindeyiz.

Bu doğrultuda, çocuklarımıza ve gençlerimize en iyi şartlarda eğitim imkânı sunmak için ilimizde yeni okullar açıyor, okullarımıza tasarım beceri atölyeleri ve kütüphaneler kuruyor, okullarımızın her türlü eksikliklerini gidermeye gayret ediyoruz.

Hedeflerimize ulaşabilmek, eğitim hizmetlerinin kalitesini yükseltmek ve eğitimde daha ileri noktalara gelebilmek için idareci, öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğinin gerekli olduğuna inanıyorum. Yarının Türkiye'sini yönetecek, şekillendirecek, daha iyi noktaya taşıyacak gençlerimizi yarınlara hep birlikte hazırlayacağız.

Okullarımızda eğitim gören çocuklarımızın ruh ve bedensel gelişimini olumsuz etkileyebilecek zararlı maddeler ile mücadele edilmesi, okulların ve çevrelerinin güvenliği ve öğrenci taşıma servislerinin daha güvenli olması konularında valiliğimizce gereken tüm tedbirler alınmış Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İl Emniyet Müdürlüğümüz ve il Jandarma Komutanlığımız tarafından gerekli çalışmalar yapılarak iş ve işlemler tamamlanmıştır.

Bu vesileyle, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı'nın sorunsuz tamamlanmasını, hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.

HABER MERKEZİ