GÖÇLE GELEN GELENEK

Musulça köyünde Şükür Duası yemeği ve Konacık Bayramı kutlandı. Bayram geleneğinin ise, Bulgaristan’ın Konacık köyünden göçle birlikte geldi bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 18:56
https://batiekspres.com/

Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Musulça köyünde yapılan geleneksel şükür duası yemeği ve Konacık Bayramı etkinlikleri binlerce davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Düzenlenen etkinliğe Havsa Kaymakamı İsmail Hakkı Batı, Süloğlu Kaymakamı Özgür Kaya, Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, belediye ve il genel meclis üyeleri, Musulça köyü muhtarı Deniz Bosdan, komşu köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Musulça Köyü Muhtarı Deniz Bosdan, "Bugün köyümüzde uzun yıllardır devam eden 'Konacık Bayramı ve Şükür Duası' etkinliği gerçekleşiyor. Bu gelenek, önceden Bulgaristan'ın Konacık köyünde başlamış ve şimdi burada sürdürülmektedir. Konacık köyü sakinleri, o dönemlerde dolu, afet, sel gibi olumsuz hava koşullarından etkilenmeyerek veya etkilenmedikleri için sağlıklı bir şekilde buğday hasadı yapabilmelerinden dolayı şükretmek amacıyla bu duayı gerçekleştiriyorlar. Bulgaristan'ın Konacık köyünden geçtiğimiz asır başlarında köyümüze göç eden soydaşlarımızın Konacık köyündeki geleneğini bugün torunları 2 bin 500 kişinin katılımıyla sürdürüyor. Biz de bu geleneği her yıl olduğu gibi bu yıl da kesintisiz olarak devam ettirmeye kararlıyız. Katılım ve yardım gösteren herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

ERGİN SÖZER