Geri Dönüş Yolculuğundaki Türkler Kapıkule’den Memnun

Avrupa’da yaşayan Türklerin yaşadıkları ülkelere geri dönüş yolculuğu devam ediyor. Hollanda’nın Rotterdam kentine gideceğini belirten Zakir Kalemli, Kapıkule Sınır Kapısı’nda araç çıkışlarının sıra beklemeden gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2024 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2024 16:27

Avrupa’da yaşayan Türklerin her yıl yaz tatillerini geçirmek için Türkiye’ye giriş yaptığı Kapıkule Sınır Kapısı, dönüş yolculuğunda ortaya çıkan uzun araç kuyruklarıyla dikkat çekiyordu.

Haziran ayı ile başlayan uzun araç kuyrukları, yaz mevsiminin son günlerine kadar devam ederken; Kapıkule Sınır Kapısı’nda bugün araç kuyruğunun oluşmaması dikkat çekti. Edirne Valiliği’nin bu yıl Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki tüm peronları aktif çalıştırması ve Bulgaristan Cumhuriyeti ile konuyla ilgili işbirliğini geliştirmesi sonucu her yıl ortaya çıkan araç kuyrukları oluşmaması, yaşadıkları ülkelere geri dönen vatandaşları memnun etti.

“TÜRKİYE TARAFINDA KALABALIK GÖRÜNMÜYOR”

Araç kuyruğuna takılmadan gümrüğe giriş yapan Zakir Kalemli, memleketi Erzurum’dan yola çıkarak Hollanda’nın Rotterdam kentine gittiğini söylerken; araç sırası beklemediği için mutlu olduğunu belirtti. Türkiye’ye giriş yaparken de işlemlerini kolay hallettiğini söyleyen Kalemli; “Rotterdam'da ikamet ediyorum. Gelişte Bosna-Hersek’e de uğradığımız için başka gümrüklerden geldik. Kapıkule’ye de hafta içi geldiğimiz için çok kalabalığa denk gelmedik. İşlemlerimizi kolayca hallettik. Tüm peronlar çalışıyordu. Giderken de özellikle bu günü ve bu saatleri seçtik. Şu an Türkiye tarafında kalabalık görünmüyor. Ama ileride ne olur bilmiyoruz” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK