“Gerçek enflasyon, en az iki kat daha fazla”

CHP Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yüzde 64,77 olarak açıkladığı yıllık enflasyon rakamının gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, “Bu rakam, sadece buzdağının görünen kısmı. Gerçek enflasyon, resmi açıklamalardan en az iki kat daha fazla” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2024 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2024 15:36

Doğramacıoğlu, memur ve emeklilerin maaşlarının belirleneceği bu rakamın ardından, 2024 yılında emekli ve memurları zor bir yıl beklediği konusunda uyarılarda bulundu.

www.batiekspres.com haber sitesine açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, “Resmi enflasyon rakamları, vatandaşın yaşadığı zorlukları tam olarak yansıtmıyor. Genel yaşam maliyeti her geçen gün artmakta TÜİK yüzde 64.77 ENAG yüzde 127 enflasyon açıkladı. Temel ihtiyaçlar sürekli artarken, maaşlar bu artışa yetişmiyor. TÜİK'in açıkladığı yüzde 64,77'lik enflasyon rakamı, gerçek enflasyonun ancak yarısına eşit. Gerçek enflasyon, en az iki kat daha fazla” diye konuştu.

Ayrıca, Doğramacıoğlu, emekli ve memurların 2024 yılında daha zor bir ekonomik ortamla karşılaşabileceğini belirterek, “Maaşlar, gerçek enflasyonun gerisinde kalmaya devam ederse, bu durum emekli ve memurlarımızı olumsuz etkileyecek. Hükümetin, ekonomik sorunlara etkili çözümler bulması ve vatandaşların yaşam standartlarını koruması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ERGİN SÖZER