Genç ve kadın girişimcilere bilgilendirme toplantısı

Halkbank Edirne Şube Müdürü Yavuz Kotan öncülüğünde, kadın ve genç girişimcilere yönelik Finansal Okuryazarlık ve Halkbank’ın sunduğu Avantajlar Dünyası hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 16:15

Halkbank Edirne Şube Müdürü Yavuz Kotan öncülüğünde, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda kadın ve genç girişimcilere yönelik bilgilendirme toplantısı etkinliği gerçekleşti. Etkinliğe Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Elmas Aslan, kadın ve genç girişimciler katıldı.

Etkinlikte konuşmacı olarak bulunan Edirne Halkbank Şube Müdürü Yavuz Kotan, Halkbank’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği talimatlarla kurulduğunu hatırlatarak, esnaf ve KOBİ bankacılığı desteklemek amacıyla kurulmuş bir halk bankası olduklarını söyledi. Türkiye’de bulunan köklü tüm şirketlerin mayasında Halkbank olduğunu söyleyen Kotan, kendilerine gelen tüm kadın ve genç girişimcilere destek olduklarını ifade ederek bir iş kurmasında öncü olduklarını belirtti. Kotan, kadınlara eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere Üreten Kadınlar Akademisini hayata geçirdiklerini ve 134 başlıkta online eğitim verdiklerini söyledi.

“KADIN GİRİŞİMCİLERE ÖZEL PAKETLER”

Kadın girişimci destek paketleri hakkında konuşan Kotan; “Kadın girişimcilerimize sağladığımız destek paketlerimiz var. Bunlar; Kadın Girişimci Kredileri, Kadın Girişimcilere Özel Dijital Kredi Paketi, Kadın Kooperatifleri Destek Paketi, Kadın Kooperatifleri Cansuyu Kredisi, Kadın Girişimcilere Özel Katkı Paylı Bes, Paraf Üreten Kadın Kredi Kartı, Girişimci Kadınlara Özel Riskli Hastalıklar Sigortası, Kreş ve Gündüz Bakımevi Projesi, Üreten Kadınlar Akademisi, Üreten Kadınlar Buluşmaları, Üreten Kadınlar Yarışması ve İhracatta Kadın İzi Projesidir. İşini yeni kurmuş kadın girişimciler için 300 bin lira, yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200 bin lira, 36 ay vadeli krediyi indirimli faiz, komisyon, avantajlı vade ve ödemesiz dönem opsiyonları ile sağlıyoruz” dedi.

“KADIN GİRİŞİMCİLERE ÖZEL RİSKLİ HASTALIKLAR SİGORTASI”

Kotan, kadın girişimcilere özel olarak hazırlanmış riskli hastalıklar sigortası hakkında bilgi vererek; “Girişimci kadınlarımıza özel olarak hazırlamış olduğumuz kadın riskli hastalıkları örneğin Rahim ağzı kanseri, rahim kanseri, meme kanseri, checkup, göz muayenesi ve diş paketini içeren bir paketimiz. Yine kadın girişimcilerimize özel sağlamış olduğumuz özel bir destek paketi” dedi.

“ÜRETEN KADINLAR AKADEMİSİ”          

Üreten Kadınlar Akademisi’nde 134 başlıkta uzmanlar tarafından online eğitim verildiğini belirten Kotan; “Halkbank tarafından kadınlarımızın eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere Üreten Kadınlar Akademisi hayata geçirildi. Girişimcilik, Finansal Okuryazarlık, Yönetim ve Organizasyon, Satış ve Pazarlama, Dijitalleştirme ve E-Ticaret, Teşvik, Mevzuat ve Vergi gibi farklı eğitim modülleri ile 134 başlıkta online eğitimler verilmektedir. Ben bir finansçı olarak tavsiye ediyorum. Gerçekten uzman arkadaşlar tarafından öğretici eğitimler düzenleniyor” dedi.  

Genç girişimci kredileri hakkında bilgi veren Kotan, 2021 yılında yürürlüğe giren Girişimci Kredileri ile 146 bin girişimciye 24,8 milyar finansman desteği sağladıklarını söyledi. Her zaman kadın ve genç girişimcilere destek olduklarını belirten Kotan, girişimcilerin tercih ettiği ilk adresin Halkbank olduğunu söyledi.

Etkinlik, Kotan’ın konuşması sonrası girişimciler ile soru-cevap şeklinde sohbet etti.

HİLAL PEKER