Genç girişimcilerin hayali gerçeğe dönüştü

Edirne’de genç girişimciler Vural Gülerce ve Taha Öztürk 7 bin TL sermaye başladıkları iş kurma hayallerini gerçeğe dönüştürdüler. 2 ortak, bugün hayalini kurdukları işletmenin açılışını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2023 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2023 17:23
https://batiekspres.com/

Edirne’de genç girişimciler Vural Gülerce ve Taha Öztürk, 7 bin TL sermaye ile başladıkları cep telefonu ve aparatları satış dükkânı kurma hayallerine, azimle çalışmaları ve ailelerinin desteği ile kavuştular.

Medrese Ali Bey Mahallesi’nde bugün dükkânlarını açan 2 ortak, hayallerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar. İşletmelerini açana kadar geçen süreçte yaşadıklarını anlatan Gülerce ve Öztürk, başarıya ulaşmak için yaşadıkları sıkıntıları anlattılar.

 “PARAMIZ YOKTU”

Sermayelerini artırmak için çalışmaya devam ettiklerini belirten Gülerce; “Ortağımla birlikte bir telefon dükkânı açmaya karar verdik. Fakat nasıl yapacağımızı düşünmeye başladık. Çünkü paramız yoktu. Bir dükkân bulduk ama cebimizde 7 bin TL paramız vardı. 7 Bin TL ile bu işe başladık, şu anda dükkânımız bu hale geldi. Biz o süreç içerisinde iş yapmaya devam ettik. İnternet üzerinden satışlar yaptık ve ailemiz bizi destekledi. Bugün de açılışımızı gerçekleştirdik. Biz bir girişimde bulunduk, Edirne’ye hayırlısı olmasını diliyoruz. Bizi destekleyen ailelerimize de çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“CESARETİMİZ VARDI AMA PARAMIZ YOKTU”

Gülerce ile birlikte zor günler yaşadıklarını söyleyen Öztürk; “Ben bu sektöre 17 yaşımda giriş yaptım ve o zamandan beri bu sektörün içerisindeyim. Teknolojiyi ciddi anlamda seviyorum ve kendime bu işi yakın görüyorum. Vural ile birlikte başka bir işyerinde birlikte çalışıyorduk. Anlaşabildiğimiz için de böyle bir işe başlamak istedik. Cesaretimiz vardı ama bizim cebimizde paramız yoktu. Son 7 bin TL paramızla bu sektöre adım attık. Çok zorlu dönemler geçirdik ama en büyük destekçimiz ikimizin de ailesi oldu. Dışarıdan ekstra maddi ve manevi destek almadık. Ailelerimize gerçekten çok teşekkür ediyorum. Ortağımla bu işe çıktığım için hiç pişman değilim. İş yerimizin Edirne’ye hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN