Gazze protestosunda boykot çağrısı

İsrail’in Gazze saldırıları için hekimlerin düzenlediği sessiz yürüyüşün 11’incisi yağmura rağmen devam etti. Edirne’deki Eski Cami önünden başlayan yürüyüş, Saraçlar Caddesi’ndeki basın açıklamasıyla son buldu. Açıklamada, İsrail mallarına boykot çağrısı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2024 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2024 15:23

Her Cumartesi günü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve sağlık çalışanlarının, İsrail’in Gazze saldırılarına karşı yaptıkları sessiz yürüyüşün 11’incisi Edirne’de yağmurlu havaya rağmen devam etti. Eski Cami önünde toplanan kalabalık, buradan Saraçlar Caddesi’ne yürüdü. Saraçlar Caddesi’nde postane önünde basın açıklamasa yapan kalabalık, İsrail mallarına boykot çağrısı yaptı.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 3’ncü sınıf öğrencisi Muammer Morkoç’un okuduğu açıklamada; “İsrail terör devletinin Filistin’de uyguladığı sistematik zulüm ve işgal devam ediyor. Evler, okullar, hastaneler bombalanıyor; Gazze halkı abluka altında açlığa mahkum ediliyor. Su vanalarını kapatan, tarlaları bombalayan ve kente gıda girişlerini engelleyen İsrail, bunları tüm dünyanın gözü önünde, saklamaya dahi gerek görmeden alenen gerçekleştiriyor. Gazze halkının un bulamadığı için hayvan yemlerini öğütmeye başladığı haberleri geliyor. Bombaların, kitle imha silahlarının dehşetinden kurtulabilen insanlar, yetersiz beslenmenin, susuzluğun, salgın hastalıkların pençesinde ölüme mahkum ediliyor. Dünyanın en büyük açık hava hapishanesi olan Gazze’ye açılan tek kapı ‘Refah Sınır Kapısı’ aynı zalim elin ablukası altında insani yardımlara neredeyse hiç geçit vermiyor. Buradan haykırıyoruz: Refah Kapısı mutlaka açılmalıdır. Devletimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı, milletimizi ve tüm insanlığı bu konuda ses vermeye davet ediyoruz. Bu duyarlılıkla gerçekleşen tüm adımlara, bildirilere, yürüyüşlere olan desteğimizi de dile getirmek istiyoruz. Devam eden bir şey daha var; İsrail işbirlikçisi devletlerin ve şirketlerin, soykırıma olan aleni desteği artarak sürüyor. Bir avuç mazlumun karşısında bütün dünya zalimleri tek safta saldırmaya devam ediyor. Gönlü ve duası Filistin’in yanında olan vicdan sahiplerinin ise en büyük silahlarından biri boykot. Hayatımızın her alanında ve mesleklerimizde ‘boykot’ çağrımızı tekrarlıyoruz. Tüm meslektaşlarımıza zulme destek olan ilaç firmalarını boykota devam etmeyi hatırlatıyor, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden de aynı hassasiyeti hastane eczanelerinde göstermesini bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

ŞENER ŞENTÜRK