GAZETECİLERE DİJİTAL MEDYA VE HAK EĞİTİMİ

-Edirne’de TGS Akademi tarafından basın mensuplarına yeni medya, yapay zekâ, gazetecilikte sendikal örgütlenme ve kanuni haklar ile ilgili eğitim gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2023 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2023 17:09
https://batiekspres.com/

Edirne’de Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Akademi, düzenlediği eğitim ile basın mensuplarıyla bir araya geldi. Geçmişten günümüze gazeteciliğin anlatıldığı eğitimde, gazeteciliğin geldi noktalar değerlendirildi.

Margi Otel toplantı salonunda bugün düzenlenen eğitimde basın mensupları, yapay zekâ, gazetecilikte sendikal örgütlenme ve kanuni haklar hakkında bilgilendirildi.

“ÇIKIŞ NOKTAMIZ DİJİTALLEŞEN MEDYA”

Basın mensuplarının dijitalleşen medyaya hazır olması gerektiğini söyleyen Durmuş; “Türkiye Gazeteciler Sendikası, 1952 yılında kuruldu. Gazetecilerin hem ekonomik, hem sosyal, hem de basın özgürlüğü anlamında haklarını savunan bir meslek örgütüdür. Uzun yıllardır bunu başarı ile yerine getiriyor. Son dönemde medyanın dijitalleşmesiyle birlikte biz sendika olarak 2014 yılından itibaren TGS Akademi’yi oluşturduk ve TGS Akademi bünyesinde gazetecileri eğitmeye başladık. Çıkış noktamız; medya dijitalleşiyor, sektörde geleneksel gazetecilik hâkim ve yeni dönemde bu gazetecilerin hem işsiz kalmaması, hem de becerilerinin geliştirilmesi üzerine başlattığımız bir eğitim biçimiydi. Bu eğitimlerle amacımız, gazetecilerin hem yeni döneme daha hazır olması, hem de dijitalleşen medyada yer edinebilmelerini sağlamak” ifadelerini kullandı.

“MEZUNLARIN YÜZDE 3’Ü İŞ BULABİLİYOR”

Türkiye’deki İletişim Fakültelerinden çok sayıda öğrencinin mezun olduğuna dikkat çeken Durmuş; “Türkiye’de çok sayıda İletişim Fakültesi var. Geçmişteki gibi İletişim Fakültelerinden mezun olanlarının iş bulabildiği ortamdan, şu an sadece yüzde 3’ünün iş bulabildiği ortama dönüştü. Biz aslında küçük bir sektörüz. Bizim çıkış noktamız, gazetecilerin bu süreç içerisinde kendilerini geliştirerek, sektörde kalabilmelerini sağlamak. İletişim Fakültelerinden çok sayıda öğrenciler katılıyor. Kendilerini daha iyi geliştirerek yüzde 3’lük dilimin içerisine girmelerini amaçlıyoruz. Gerçekten bu işi yapmak isteyen gazetecileri geliştirip, bu işe dâhil olmalarını hedefliyoruz” dedi.

“EĞİTİMLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Eğitimlerin devam edeceğine değinen Durmuş; “Bugün Edirne’deyiz. Bu eğitimi, Edirne’de gerçekleştireceğiz. Sonrasında bu etkinliklerimiz devam edecek. Bugün hem gazetecilere dijitalleşmeyi, hem de mesleki olarak haklarımız neler olduğu üzerinden bir eğitim gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN