GAYTANCIOĞLU’NDAN EKONOMİ SORULARI

-CHP önceki dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, hükümeti, ekonomi politikasını sorgulamaya davet ederek; “Neden yurttaşlarımız 3 TL'lik ekmeği 7-8 TL'ye alıyor? Mazota ve benzine zam gelince her şeye zam geleceğini öngöremiyor musunuz?” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2023 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2023 11:08
https://batiekspres.com/

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu hükümetin ekonomi politikasına tepki gösterdi. Gaytancıoğlu, Türkiye’nin ekonomi politikası ile ilgili hükümete uyarıda bulunurken; sorular da yöneltti.

www.batiekspres.com haber sitesine açıklamalarda bulunan Gaytancıoğlu, “Nas, nas deyip bu ülkeyi bu hale neden getirdiniz?” diye sordu. Merkez Bankası’nın, faizleri yüzde 7,5 puan arttırdığına dikkat çeken Gaytancıoğlu; “Üretim ekonomisi uygulamazsan, yandaşlara destek yapıp esnafı, üreticiyi, yerli sanayiciyi desteklemezsen, emekliyi, işçiyi değil de yanındakileri düşünüp, yaz-boz tahtası şeklinde faizlerle oynarsan sonu böyle olur. Madem bu günlere gelindi, madem faiz arttıracaktınız, bunu zamanında yapsaydınız” ifadelerini kullandı.

“NEDEN 3 TL’LİK EKMEĞİ 7-8 TL’YE ALIYORUZ?”

Gaytancıoğlu, hükümeti, ekonomi politikasının mantığını sorgulamaya davet ederek; “Nasıl ki Kur Korumalı Mevduatı (KKM) Dolar’a hücum olmasın diye icat ettiniz ve hazineden çiftçiye, işçiye, emekliye gitmesi gereken 770 milyarı bir grup faizle geçinenlere verdiniz; şimdi de bu durumun mantığını sorgulamak durumundayız. Neden yurttaşlarımız 3 TL'lik ekmeği 7-8 TL'ye alıyor? Neden çarşıda ve pazarda fiyatlar uçuyor? Mazota ve benzine zam gelince her şeye zam geleceğini öngöremiyor musunuz?” dedi.

“ÜRETİM EKONOMİSİNE ODAKLANMANIN ZAMANI”

Vatandaşların neden maaşıyla geçinemediğini soran Gaytancıoğlu; “Neden kredi kartları patladı, icralar çoğaldı ve emekliler sıfır zam aldı? Bu yol neden enflasyonda durgunluğa, yani stagflasyona yol açıyor? Hem fiyatlar daha da artıyor, hem de piyasalar duruyor. Bu durum en çok esnafa, işçiye, emekliye ve yoksullara zarar veriyor. Ülkenin ekonomik temelleri sağlam olmadan, sadece kısa vadeli politikalara dayanarak ekonomi yönetimi yapmak, sürdürülemez sonuçlara yol açar. Geleceği düşünerek, üretim ekonomisine odaklanarak ve toplumsal refahı gözeterek adımlar atmanın zamanı gelmiştir” sözlerine yer verdi.

ERGİN SÖZER