GastroAkademi’de Aşçı Yardımcılığı Eğitimi Yeni Döneme Başladı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) çatısı altında faaliyet gösteren GastroAkademi’de, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2022 SOGEP programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı destekleriyle yürütülen Aşçı Yardımcılığı Eğitimi başladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 10:41

Bu eğitim programı, Edirne’nin gastronomi potansiyelini artırarak bölgedeki işletmelere ve turizme katkı sağlamayı hedefliyor. Ayrıca, sektöre nitelikli eleman kazandırarak kursiyerlerin tamamının yerel işletmelerde istihdam edilmesi planlanıyor.

Edirne’nin ilk gastronomi okulu olan GastroAkademi Eğitim Mutfağı, teorik bilgilerle pratik becerileri birleştiren kapsamlı bir müfredat sunarak, genç yeteneklerin sektöre kazandırılmasını amaçlıyor. Program, yerel mutfak kültürünü geliştirmeyi ve profesyonel aşçılar yetiştirmeyi hedefliyor.

GastroAkademi, 25 Ekim’de Karaağaç Tren Garı’nda düzenlenecek Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali’nde de yer alacak. Festivalde Trakya Kalkınma Ajansı'nın standında GastroAkademi Eğitim Mutfağı olarak katılım sağlanacak.

HABER MERKEZİ