Gamdağıdan; “Bunun Sonu İşsizliğe Gider”

Edirne’de közde tavuk dükkânı işleten Suat Gamdağıdan, Esnaf Kefalet Kooperatiflerinden çektikleri ve halen ödemeye devam ettikleri kredi taksitlerine yüzde 10 zam yapılacak iddiaları hakkında konuştu. Gamdağıdan, “Bunun sonu işsizliğe gider” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2024 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2024 15:39

Edirne’nin Saraçlar Caddesi’nde közde tavuk dükkânı işleten Suat Gamdağıdan, Esnaf Kefalet Kooperatiflerinden çektikleri ve halen ödemeye devam ettikleri kredi taksitlerine yüzde 10 zam yapılacak iddiaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Gamdağıdan, “Ben bu kararın tüketiciye yansımayacağını düşünüyorum. Ama esnaf olarak benim yanımda çalıştırdığım personele yansıyacak. Ben iki tane personeli işten çıkartırsam benim aylık kazancım 47 bin TL. İki personele asgari ücret ödersen 34 bin TL yapıyor. Bunların sigorta primlerini de ödemezsen 13 bin TL’de onlar yapıyor. Benim her ay 50 bin TL’ye yakın bir kazancım oluyor. 50 bin TL’ye yakın kazancımla ben bu kredimi de öderim, işim de ferahlar. Bunun sonu işsizliğe gider” ifadelerine yer verdi.

“TARİH KOYARLARSA DAHA GÜZEL OLUR”

Daha önce ve yeni kredi çeken kişilerin arasında fark olması gerektiğini savunan Gamdağıdan; “Esnaf odasından çekilen kredilerin şu tarihten itibaren kredi puanı yani kredi faiz oranları yüksektir demesi lazım. Ben 3 sene önce kredi çekmişim. Başkası 3 ay önce çekmiş. Ben 3 seneden beri ödemişim. Yarısına gelmişim ya da yarısından fazlasına gelmişim. Başkası 3 aylık ödüyor. Sen şimdi benimkini yükseltirsen ne olacak? Benim 6 ay sonra borcum biteceğine 1 sene sonra bitecek. Ben de kendimi ona göre adapte etmişim. Ona göre bir ödeme planı uygulamışım. Bu da bir haksızlık. Ama tarih koyarlarsa daha güzel olur. Mesela, ‘2020 tarihinden önce kullananlarla 2023 tarihinde kullananların faizleri değişiklik gösterecek’ denmesi lazım” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN