“Fiyatları görmek, bilmek daha cazip”

Edirne’de pastane esnafı Kamile Ayar, 1 Ocak’tan itibaren lokanta, restoran ve kafe ve pastanelerde fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara koyulması zorunluluğunu olumlu karşıladığını belirterek; “Fiyatları görmek, bilmek daha cazip” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2023 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2023 17:04

Türkiye’de Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre, 1 Ocak’tan itibaren lokanta, restoran ve kafe ve pastanelerde fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara koyulması zorunlu olacak.

Edirne’de pastane esnafı Kamile Ayar, fiyatları görmenin ve bilmenin vatandaşlara daha cazip geldiğini söyledi. Esnaf olarak durumu olumlu karşıladığını belirten Ayar, vatandaşların fiyatları görüp, karar vermesinin daha iyi olacağını ifade etti.

“BAZI ÜRÜNLER, ‘BİLSEM YEMEZDİM’ DEDİRTİYOR”

Ayar, fiyatını bilmeden satın alınan bazı ürünlerin vatandaşlarda pişmanlık yaratabildiğini belirterek; “Bu kararı olumlu karşılıyorum. Çünkü fiyatları görüp, düşünüp, karar verip almak daha mantıklı. Fiyatları görmek, bilmek daha cazip. Örneğin; insanların sürekli fiyat sormasındansa direkt fiyat listesine bakıp alıp almayacağına karar vermesi daha iyi. O yüzden kararı gayet olumlu karşıladık. Bazı yerlerde fiyatları gördüğüm zaman cazip geliyor, bazen pahalı geliyor. Ama fiyatını bilmeden bir şey yiyip içtikten sonra kasaya geldiğimizde pişman oluyoruz. Bazı ürünler bazen, ‘Bilsem yemezdim’ dedirtiyor. Bu karar, hem esnafa, hem vatandaşa yönelik alınmış güzel bir karar oldu” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN