Farklı bölümler müzikle bir araya geldi

Trakya Üniversitesi bünyesinde kurulan ve farklı bölümlerde okuyan öğrencilerden oluşan Maalesef ve Poblojik gruplarındaki öğrenciler müzikle birleşti.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2024 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 17:44

Trakya Üniversitesi (TÜ) bünyesinde kurulan Maalesef ve Poblojik müzik grupları farklı bölümlerden oluşan öğrenciler bir şarkılarla buluşarak birlik oluyor. Maalesef Müzik Grubu Solisti Eren Yaran, grubun amacının yeni nesil insanlara yeni bir dünya yaratmak olduğunu söyledi.

Poblojik Müzik Grubu Solisti Elif Dizman da grubun amacının Edirne'de çok da çalınmayan parçaları tekrardan canlandırıp çalmak. Ve farklı bölümlerde olan öğrencilerin bile aynı noktada buluşabileceğini insanlara göstermek olduğunu ifade etti.

“AMACIMIZ YENİ NESİLLERE YENİ DÜNYA YARATMAK”

Maalesef Müzik Grubu’nun neden kurulduğu hakkında bilgi veren, Maalesef Müzik Grubu Solisti Eren Yaran, “Grubumuz 1,5 yıldır faaliyet gösteriyor bizim amacımız alternatif rock yapmak. İnsanlara yeni nesile hitap etmek ve yeni nesilim sevdiği şarkılarını dinleyeceği bir grubu olmak. Onun dışında parçalarımız var. Dört parçamız var. Şu anda aylık 6 bin, 7 bin dinleyicimiz var. İlk çıkardığımız şarkımız 170 bine geldi. Onun dışında yeni parçalarımız var. Yeni iki parça yapacağız şimdi. Onların çalışmaları sürüyor. Onun dışında sahnelerimizi yapıyoruz. Trakya Üniversitesi'ndeyiz hepimiz. Trakya Üniversitesi bünyesinde tanıştık ve burada bir grup kuruldu. Grup Edirne’de kuruldu ama biz İstanbul Tekirdağ'da, Kırklareli'nde, Edirne'de, Trakya Bölgesi’nde ve İstanbul’da sahneler aldık. İstanbul'un ünlü mekanlarından birisi bizi çağırdı, bizi davet etti ve orada da sahnemizi aldık. İstanbul'da da ülkenin dört bir yanından ilk şarkımızı çıkardıktan sonra geri dönüşler aldık. Bizi seven şarkılarımızı söyleyen, bize destek veren çok insan var. Biz tabii ki daha çok insana ulaşmak istiyoruz. Bizim amacımız yeni nesil gruplara, lisedeki ve üniversitedeki gençlere yeni bir tarz, yeni bir hava, yeni bir dünya yaratmak istiyoruz. Ve bunları da şarkımızda tamamen entegre ediyoruz. Şarkılarımız şu anda dört adet sonrasında altı, yedi ve sonrasında albüm aşamasına gideceğiz. Grubumuz farklı bölümlerden oluşuyor” dedi.

“ÇOK GÜZEL TEPKİLER ALIYORUZ”

Unutulmaya yüz tutmuş pop şarkıları çalmayı hedeflediklerini belirten Poblojik Müzik Grubu Solisti Elif Dizman, “Grubumuz bu yılın başında Trakya Üniversitesi bünyesinde kuruldu. Zaten bir proje grubu olarak yola çıktık. Her birimizin bölümleri farklı. Aramızda müzik öğretmenliği son sınıf okuyanlar var, makine mühendisi olanlar var, hemşire olanlar var. Bizim bu grubu kurma amacımız Edirne'de çok da çalınmayan parçaları tekrardan canlandırıp aslında onları çalmak. Ve evet farklı bölümlerde olsak bile aynı noktada aynı paydada buluşabileceğimiz şeyin müzik olduğunu insanlara göstermek. Çünkü evet müzik öğretmenliği okuyanlar zaten bu işin mutfağında ama hemşirelik okuyan, mimarlık okuyan makine, elektrik, elektronik mühendis okuyan arkadaşlar da müzik yapabilir. Böyle güzel konserler verebilir demek. Çok güzel tepkiler alıyoruz. İlk sahnemizi Trakya Üniversitesi'nde yaptık. Güzeldi tepkiler. Çünkü dediğim gibi unutulmaya yüz tutmuş pop şarkıları biz çalmayı hedefliyoruz ilk etapta. O yüzden güzel tepkiler geldi” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN