Eviş, Aytos’ta Berat gecesi programına katıldı

Kırklareli İl Müftüsü Yusuf Eviş, Bulgaristan'ın Burgaz’a bağlı Aytos ilçesinde düzenlenen Berat gecesi programına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2024 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2024 12:38

Kırklareli İl Müftüsü Yusuf Eviş, Kofçaz İlçe Müftüsü Kasım Coşkun ve Hızırbey Camii müezzin kayyımı Necmettin Ötün ile birlikte Berat gecesi programını gerçekleştirmek üzere Bulgaristan'ın Burgaz’a bağlı Aytos ilçesine gitti.  

Heyet, program öncesinde Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun ve beraberindeki Burgaz Din Hizmetleri Ataşesi Mehmet Ungan'ı ziyaret etti. Ziyarette Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yürütülen Kardeş Şehir Projesi kapsamında işbirliği ile yürütülen konular ve Bulgaristan'daki soydaşların Ramazan ayında yürüteceği faaliyetler ele alındı.

Görüşme sonrası Burgaz'a bağlı Aytos ilçesine geçen Kırklareli İl Müftüsü Eviş’i, Aytos Müftüsü Selahattin Muharrem karşıladı. Akşam namazı sonrasında tebrik konuşmaları ile başlayan Berat gecesi programı, Kur'an-ı Kerim tilaveti, salavatlar, mevlid-i şerif, ilahi ve kaside icrası ile devam etti.

Berat gecesinin manevi kazanımlarını saymakla bitmeyeceğini söyleyen Eviş, böyle müstesna zaman dilimlerini Müslüman Türklerle Bulgaristan'da idrak etmenin de önemli bir kazanım olduğunu vurguladı. Sohbetin ardından dua eden Eviş, Berat gecesinin bütün İslam âleminin huzuruna vesile olması temennisinde bulundu.

HABER MERKEZİ