ETSO’dan Edirne Tava Ciğerine Zam Yok

EDESOB’un bir porsiyon Edirne Tava Ciğeri fiyatını 240 TL’den 300 TL’ye yükseltmesinin ardından ETSO da konuyla ilgili açıklama yaptı. ETSO üyelerinden zam talebi olmadığı belirtilen açıklamada, tavan fiyat tarifenin 240 TL olarak devam ettiğine dikkat çekildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 15:31

Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (EDESOB), bir porsiyon Edirne Tava Ciğeri fiyatını 240 TL’den 300 TL’ye yükseltmesinin ardından gözler Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’na (ETSO) çevrildi.

Kentteki tava ciğerci işletmelerinin üye olduğu 2 meslek odasından birinin zam kararının ardından vatandaşlar ETSO’dan gelecek açıklamayı beklerken; ETSO Başkanı Sezai Irmak bugün konuyla ilgili açıklama yaptı.

“VERİLEN TARİFENİN ALTINA İŞ YAPAN CİĞERCİ VAR”

Irmak, Edirne Tava Ciğerinde yüksek fiyatlara karşı olduğunu belirterek; “Bu konu, 2 yüzü keskin bıçak gibi. Üyemizin yanındayız ama halkımızın da yanındayız. Çok yüksek fiyatlara oldum olası karşıyım. Kemal Başkan ile de ters düşmek istemem. Onların takdiridir. Mutlaka bir araştırma yapıp yapmışlardır. Ama ciğerciler fiyata uymak zorunda değil. Verilen tarifenin altında iş yapan bir sürü ciğerci var. Halkımız onları tercih etsin” ifadelerini kullandı.

“BİZİM TARİFEMİZ 240 TL”

ETSO üyesi ciğerci işletmelerinden zam talebi gelmediğini de açıklayan Irmak; “Onlarda öyle bir açıklamaları yok ama tavan fiyatı olduğunu düşünüyorum. Benim üyelerimden böyle bir talep gelmedi. Bizden de yeni bir tarife çıkmadı. Çıkanlara da ben saygı gösteriyorum ama onun çok daha altında satan ciğerci esnafımız var. Ben de 1-2 tanesine gidip zaman zaman ciğer yiyorum. Tarifenin altında fiyata satıyor ve para kazandığını söylüyorlar. Bizim tarifemiz şu anda 240 liradır” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ