“Esnafın sorunlarına ortak akılla çözüm bulacağız”

CHP Edirne Belediye Başkan adayı Filiz Gencan Akın, EDESOB’u ziyaretinde kent esnafı ile ilgili planını açıkladı. Akın, esnafın sorunların çözümünde esnafla birlikte karar vereceklerini söyleyerek; “Sorunlara ortak akılla çözüm bulacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2024 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2024 17:36

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Belediye Başkan adayı Av. Filiz Gencan Akın, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (EDESOB) ziyaret etti.

EDESOB Başkanı Kemal Cingöz ve oda başkanları ile bir araya gelen Akın, Edirne esnafı için gerçekleştirmeyi planladığı çalışma yöntemini açıkladı. Ziyarette Akın’a CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı ve Belediye Meclis Üyeliği adayları da eşlik etti.

EDESOB Başkanı Cingöz, ziyarette yaptığı konuşmada Akın’a başarılar dilerken; “Önümüzde yapılacak olan 31 Mart yerel seçimlerinde başta ilimize, daha sonra Sayın başkanımızın şahsına hayırlı olmasını dileyerek başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“TOPLUMUN TÜM KESİMLERİ MUTSUZ VE HUZURSUZ”

Cingöz’ün konuşmasının ardından söz alan CHP Merkez İlçe Başkanı Balkanlı, Cingöz ve oda başkanlarına teşekkür ederek; “Biz CHP olarak 31 Mart’taki yerel seçimler için sürecimizi başlattık ve her geçen gün bu heyecanımız coşkuyla artarak devam etmektedir. Bu süreci en iyi şekilde, halkımızın ve kentimizin istediği şekilde yönetmeye çalışıyoruz. CHP’nin buradaki sosyal belediyecilik anlayışını, önümüzdeki dönemde sürdüreceğimizi ve kazanacağımızı çok iyi biliyoruz. Bunu çok daha farkla kazanmak için her türlü çalışmayı ekibimiz, örgütümüz ile birlikte Belediye Başkan adayımız Sayın Av. Filiz Gencan Akın’ın arkasında hep beraber çalışmayı sürdürerek, CHP’nin altı oklu bayrağını Edirne Belediyesi’nden tekrar dalgalandırmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki seçimlerin, toplumumuz için, bizler için, işçi, emekli, öğretmen, öğrenci için yerel seçim olduğu kadar çok daha önemli bir işlevi var. Çünkü bu süreçten sonra toplumun tüm kesimleri mutsuz ve huzursuz. Biz de kentimizde bugüne kadar olduğu gibi mutlu ve huzurlu kent yaratmak için sosyal belediyecilik anlayışımızı en iyi şekilde yürütmeye tekrar talibiz” dedi.

“KENTİMİZE GÜZEL DEĞERLER KATMAYA HAZIRIZ”

Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin Edirne ekonomisine çok önemli katkıları olan bir kurum ve kuruluş olduğunu belirten Balkanlı; “Önceki dönemlerde olduğu gibi önümüzdeki dönemlerde de işbirliğimi içerisinde kentimize çok güzel değerler katmaya hazırız. Bu anlamda bizim kadınlarımız çok önemlidir. Bu dönemde özellikle partimizi temsilen Av. Filiz Gencan Akın, kadınların ve bizlerin temsilcisi olarak adaylığını ilan etti. Ama bundan sonra kendisine aday demiyorum, Belediye Başkanımız diyorum. Biz de başkanımızı esnaflarımıza teslim ediyoruz. Başarılar diliyorum, yolu açık olsun” sözlerine yer verdi.

“BİZLERLE İŞBİRLİĞİ YAPMANIZ ÇOK KIYMETLİ”

CHP Belediye Başkan adayı Akın da güzel bir ekiple yola çıktıklarını söyleyerek; “Bu yolculuğumuzda Pazartesi itibariyle sahadayız. Sahadan güzel tepkiler alıyoruz. Heyecanlıyız ve mutluyuz. Bu güzel yolculukta vatandaşlarımızla hep beraberiz. Daha önceki dönemde de Belediye Meclis Üyeliği yaparken de sizlerle hep beraberdik. Ben ve ekibimin yönetim anlayışı da her zaman odalarımızla beraber sizlerle işbirliği yaparak bu süreci birlikte yürütmektir. Bizler, yönetim anlayışımızda her zaman sizlerle beraber fikir alışverişi içerisinde bulunarak, her zaman sizlerin fikirlerine değer vererek, esnaflarımızın sorunlarına çözümler üreterek bu işin bir paydaşı olarak sizlerle beraber bu yönetim anlayışını sürdürmek istiyoruz. Sizlerin destekleri, bizlerle işbirliği yapmanız çok kıymetli. Bugüne kadarki işbirliklerimizi sizlerle daha güçlü bir şekilde birlikte olarak devam ettireceğiz. Ben ve ekibim sizlere bu anlamda söz veriyoruz. Bizleri bugün burada misafir ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Bu yolculukta hep birlikteyiz. Sonrasında da yine sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz. Artık ben değil; biz olma zamanı. Hep birlikte hareket etme zamanı” dedi.

“ESNAF NE KADAR GÜÇLÜ OLURSA ŞEHRİMİZ O KADAR GÜÇLÜ OLUR”

Edirne’de 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerini kazanacaklarından emin olduklarını söyleyen Akın; “Biz kazanacağımızdan eminiz. Biz kazanmaktan ziyade rekor bir oy olmak istiyoruz. Büyük bir farkla bu seçimi almak istiyoruz. O yüzden çok genç, dinamik bir ekiple beraber sahadayız. Çalışmalarımızı çok etkili ve hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Oda başkanlarımıza da ayrı ayrı ziyaretlerimiz olacak. Biliyoruz ki esnaf ne kadar güçlü olursa, şehrimiz de o kadar güçlü olur. Sorunların çözümünde siz de bu yönetimin bir paydaşı olarak hep birlikte karar vereceğiz. Sorunlara ortak akılla çözüm bulacağız. Bu anlamda sizlerin katkı ve eleştirilerinize sonuna kadar açığız” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ