“Esnaf ve müşteri kredi kartında anlaşmazlık yaşıyor”

Edirne’de tavuk çevirme dükkânı işletmecisi Suat Gamdağıdan, esnaf ve vatandaş arasında kredi kartı anlaşmazlığı yaşandığını söyledi. Gamdağıdan, “İki taraf da haklı olduğu için buna bir çözüm bulunması gerekiyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 18:30

Edirne’de tavuk çevirme dükkânı işletmecisi Suat Gamdağıdan, esnaf ve vatandaş arasında kredi kartı kullanımındaki sıkıntıya değindi. Gamdağıdan, bankaların kredi kartından çekilen paraların işyerine haftalık veya 15 günde bir yatırılması gerektiğini söyledi.

“ÇÖZÜM BULUNMASI GEREKİYOR”

Gamdağıdan, “Halk ve esnaf arasında kredi kartı kullanılarak alışveriş yapma konusunda bir sıkıntı var. Kredi kartı ile çekilen paraları bizler bir ay sonra almak zorunda kalıyoruz. Biz bu parayı günlük çekmek istediğimizde bankalar bizden komisyon alıyor. O yüzden de vatandaş ile esnaf arasında anlaşmazlıklar oluşuyor.  Bazı esnaf arkadaşlarımız kredi kartı kullanılmasını istemiyor. İki taraf da haklı olduğu için buna bir çözüm bulunması gerekiyor” dedi.

“ESNAF SIKINTI YAŞIYOR”

Kendisinin sıkıntı yaşamadığını belirten Gamdağıdan, “Ben kendi dükkanımda şu ana kadar herhangi bir şikâyet almadım. Ben hesabıma yatan parayı toptancıya verdiğim için kartımla ödediğimde bir sıkıntı olmuyor. Diğer esnafların günlük ödemeleri olduğu için sıkıntı yaşayabiliyor. Bankalar hesaba yatan paraları haftalık veya 15 günde bir verirse esnafımız biraz daha rahatlayacaktır” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN