Eski Tip Badem İlgi Görüyor

Edirne’de esnaflık yapan Rıdvan Arslan, İpsala'nın Korucu köyünde yetişen eski tip bademin satışlarının iyi olduğunu belirterek, lezzeti ve sağlığa faydalarıyla da dikkat çektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 15:38

Edirne’de esnaflık yapan Rıdvan Arslan, Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Korucu köyünde yetişen eski tip bademin satışlarının arttığını belirtti. Arslan, bu bademlerin lezzeti ve sağlığa olan faydaları sayesinde müşterilerden ilgi gördüğünü ifade etti.

Korucu köyünde doğal yöntemlerle yetiştirilen bu bademler, yüksek besin değerleri ve özgün aromalarıyla dikkat çekiyor. Edirne esnafı Arslan, Korucu köyü bademlerinin, yüksek lif içeriği, E vitamini ve sağlıklı yağlar açısından zengin olduğunu vurgulayarak yerel ürünlerin tanıtımına ve satışına katkıda bulunmaktan gurur duyduğunu belirtti.

“LEZZETİYLE ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR”

Arslan; “Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Korucu köyünde üretilen eski tip badem hem içinin büyük olması hem de lezzetiyle adından söz ettiriyor. Badem ezmesiyle meşhur olan Edirne, bu özel bademlerle de ilgi odağı haline geliyor.  Normal eski tip bademlerden. İlgi ve talep de haliyle güzel oluyor. Sağlık bakımından da faydaları çok yüksek besin değeri taşıyor. Esnaf olarak yerel ürünlerin tanıtımına ve satışına katkıda bulunmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum” diye konuştu.

HİLAL PEKER