ERİKLİ’DE SAHİLLER İÇİN HAVLU ATTILAR

-Yunanistan’da dikkat çeken havlu atma eylemleri, Edirne’de de düzenlendi. Erikli Çevre ve Güç Birliği Derneği, sahillerin kiralanmasına karşı tepki göstererek, havlu atma eylemi düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2023 19:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2023 19:08
https://batiekspres.com/

Yunanistan halkının havlu atma eylemleriyle işletmelere geri adım attırması, Edirne’ye de örnek oldu. Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Erikli köyünde, Erikli Çevre ve Güç Birliği Derneği tarafından sahillerin kiralanmasına karşı basın açıklaması ve havlu atma eylemi gerçekleştirildi.

Dernek üyeleri, Erikli sahilinde bir araya gelerek, ‘Sahiller halkındır, kiralanamaz’ sloganı eşliğinde havlu attılar. Dernek Başkanı Seher Kurçeren, tüm Türkiye’deki deniz kıyılarında eşzamanlı gerçekleşen eylemde basın açıklamasını okudu.

Kurçeren, Türkiye’deki tüm deniz kıyısı, koy ve plajların sahil kulüpleri, oteller, sitelere değil, halka ait olduğunu söyleyerek; “Deniz ve plajlar halkındır. Halkın denize erişimine yasak konulamaz, giriş parası alınamaz. Kıyılarımızın ve plajlarımızın, hükümetler ve belediyelerin göz yumması ile başta otel, sahil kulübü sermayesi olmak üzere özel işletmeler tarafından işgaline karşı duruyoruz. Gerçek olan ise tüm kıyıların halka ait olduğudur. Özellikle otel sermayesinin halka haram ettiği tüm plajların denetim görevi belediyelerdedir. Ancak plajlara erişim ve plaj hizmetlerinin ücretleri konusunda belediyeler, resmî kurumlar denetim yapmamakta, plajların halka haram edilmesine çanak tutmaktadırlar. Belediyeler ve resmî kurumlar hem yeni plaj kazandırmalı, hem de sermayenin çöktüğü plajlarda halkın hakkını korumalıdırlar” diye konuştu.

HABER MERKEZİ