Engin: “Seçime kendi adaylarımızla girmeye hazırız”

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin, yerel seçim süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Engin, yerel seçimlere İYİ Parti’nin 81 ilde tek başına gireceğini, bunun yalnızca Genel Başkanın değil aynı zamanda GİK kararı olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2023 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:10

Yerel seçimlere İYİ Parti’nin bir ittifaka dahil olmadan, tek başına katılma kararını açıklamasının ardından Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin, karar hakkında açıklamalarda bulundu.

Edirne olarak seçimlere kendi adaylarıyla girebilecek kapasitede olduklarını, Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu’ya ilettiklerini belirterek; “Tek başına girme kararı Genel Başkanımızın kararı değil. Biz demokrasiyle yönetilen, demokrasiye önem veren bir partiyiz. Bu açıklama yapılmadan önce Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Buğra Kavuncu, 81 il başkanının katıldığı bir zoom toplantısı yapıldı. Her ilin birebir kendi görüşleri, fikirleri alındı. Daha sonra da Pazartesi günü Genel İdare Kurulu (GİK) toplandı. Genel Başkanımız kendisi fikir dahi belirtmeden, GİK toplantısından çıkan kararı onaylayarak bu seçimlere her ilde tek başımıza girme kararı aldık. Bu Genel İdare Kurulu’nun aldığı bir karardır ve Genel Başkanımız bunu uyguluyor. Kararı, İYİ Parti’yi yönetenlerin bir kararı olarak değerlendiriyoruz. Biz Edirne özelinde zaten yapmış olduğumuz toplantıda bir işbirliğine ihtiyacımız olmadığını, kendi adaylarımızla Edirne’de seçimlere girebilecek kapasitede olduğumuzu Genel Başkan Yardımcımız Buğra Kavuncu’ya ilettik. Bundan ötürü biz çıktığımız bu yolda hiç taviz vermeden yürümeye devam ediyoruz” dedi.

“HALK MEVCUT BAŞKANDAN MEMNUN DEĞİL”

Aday belirleme sürecinde en doğru adayı yönetim kuruluyla belirleyerek seçimlere gireceklerini söyleyen Engin, halkın mevcut Belediye Başkanından memnun olmadığını sahada gördüklerini ifade etti. Engin; “Aday belirleme süreci burada da genel merkezimizde olduğu gibi, aday adaylarımız başvurduktan sonra yönetim kurulumuzla değerlendireceğiz ve en doğru olduğuna inandığımız kişiyle seçime gireceğiz. Seçimlerin tatlı bir yarış, tatlı bir rekabet çerçevesinde geçmesini diliyorum. Biz sürekli sahada olduğumuz için halkın şu an mevcut belediye başkanının yönetiminden memnun olmadığını çok net bir şekilde görüyoruz. Şehrin eksiklerini çok iyi analiz edip, projelerimizle bu eksikleri gidereceğiz” şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK