“Engelleri kaldırmak için birlikte çalışmalıyız”

CHP önceki dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı engellerin kaldırılması için birlikte çalışılması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2023 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 11:29

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Gaytancıoğlu, engelli bireylerin haklarına vurgu yaparak, toplumun engellilikle ilgili konularda farkındalığını artırmaya yönelik çabalara devam edilmesi gerektiğini belirtti. ‘www.batiekspres.com’ haber sitesine konuşan Gaytancıoğlu; “Engellilik, sadece bireysel bir durum değil; toplumsal bir sorumluluktur. Engelli vatandaşlarımızın karşılaştığı zorlukları anlamak ve çözüm önerileri sunmak, birlikte daha kapsayıcı bir toplum oluşturmamıza yardımcı olacaktır” dedi.

Gaytancıoğlu, engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı engelleri kaldırmak için birlikte çalışılması gerektiğini söyleyerek; “Herkesin toplumsal yaşama tam ve eşit katılımını sağlamak için elimizden geleni yapmalıyız" şeklinde konuştu.

ERGİN SÖZER