“En güzel yardımlaşma örneği; Kooperatifçilik”

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü sebebiyle açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2023 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2023 15:44

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, Kooperatifçiliğin paylaşılan değerlerin ve karşılıklı yardımlaşmanın en güzel örneklerinden biri olduğunu söyledi.

Aktaş, “Bugün, birlikte çalışmanın, dayanışmanın ve sürdürülebilir kalkınmanın simgesi olan 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü'nü coşku ve gurur içinde kutlamak istiyorum.

Kooperatifçilik, ortak çabaların, paylaşılan değerlerin ve karşılıklı yardımlaşmanın en güzel örneklerinden biridir. Toplumlarımızın güçlenmesinde ve ekonomik kalkınmada önemli bir role sahip olan kooperatifçilik, bireylerin bir araya gelerek ortak amaçlar doğrultusunda hareket etmelerini sağlar.

Havsa ilçemizde de, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren kooperatiflerimiz, yerel ekonomiyi destekleyerek istihdam yaratmada ve gelir dağılımını düzenlemede önemli bir rol oynamaktadır. Bu anlamda, kooperatifçiliği daha da güçlendirmek, yerel ekonomimizi kalkındırmak için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz.

Bu özel günde, kooperatifçilik ilkesine inanan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Birlikte daha güçlü, daha adil ve daha sürdürülebilir bir Havsa için elbirliğiyle çalışmaya devam edeceğimize olan inancımızı yinelemek istiyorum.

21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü'nü kutluyor, birlikte daha aydınlık yarınlara ulaşmamızı diliyorum” dedi.

ERGİN SÖZER