Emniyet Teşkilatı 179 yaşında

Emniyet Teşkilatı’nın kuruluşunun 179’uncu yıldönümü, Atatürk anıtında düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, suç ve suçluyla mücadelenin kesintisiz bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2024 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2024 11:16

Emniyet teşkilatının 179’uncu kuruluş yıldönümü Edirne’de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında bugün Atatürk anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun tarafından anıta çelenk sunmayla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla devam etti.

Törende konuşan Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, suç ve suçluyla mücadelenin kesintisiz bir şekilde sürdüğünü belirterek şunları ifade etti: “Ülkemizin dört bir yanında güven ve huzurun egemen olması adına büyük bir çaba, olağanüstü bir performans ve kararlı bir irade gösteren Emniyet Teşkilatımız; 179 yıldır milletimizin her zaman yanında ve emrinde olmuştur. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirme amacıyla, birikimimiz, tecrübemiz, donanımımız ve yeteneklerimiz çerçevesinde suç ve suçlularla mücadelemizi kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. Temel haklara ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğüne bağlı bir anlayışla yürüttüğümüz bu mücadelede en büyük dayanağımızın aziz milletimiz olduğundan hiç şüphemiz yok. Türk Polis Teşkilatı olarak terör, uyuşturucu ve organize suçlarla mücadele ederken, genel asayişin ve trafik düzeninin sağlanması ve suçu önleyici tedbirlerin alınması konusundaki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyor ve Edirne'mizin her yerinde genel asayişin sağlanma adına sahada büyük bir çaba sarf ediyoruz. Daha huzurlu ve güvenli yarınların olması amacıyla yorulmadan mücadele ediyoruz. Bu doğrultuda her bir çalışma arkadaşımıza gösterdikleri üstün gayret, fedakârlık ve özveri için teşekkür ediyor, yeni hedeflere birlikte yol almayı diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyor, ülkemizin dört bir yanında fedakârca görev yapan siz değerli meslektaşlarıma ve kıymetli ailelerinize, teşkilatım adına en derin şükranlarımı sunuyorum. 100 yılını devirmiş Cumhuriyetimizden aldığımız güçle, şerefle dolu iki asra yaklaşan tarihe sahip Teşkilatımızın 179. yılı kutlu olsun.”

Onur Karaburun’un konuşmasının ardından emniyet araçlarının kortej geçişiyle tören son buldu.

ŞENER ŞENTÜRK