Emeklilerden “Sinema İndirimi” Kararına Açıklama

DİSK Emekli-Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu ve Havsa Şube Başkanı Fedayi Işık, emeklilere SİSAY’a bağlı sinema salonlarında yüzde 30’luk indirim kararını değerlendirdi. Dayıoğlu, emeklilerin sinemaya bütçe ayıramayacak durumda olduğunu söylerken; Işık, emeklilerin sinemada zaman geçirmeyi aklına bile getiremeyecek durumda olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2024 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2024 16:16

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) ile bakanlık arasında yapılan anlaşma ile emeklilerin, SİSAY’a bağlı sinema salonlarında gün boyu yüzde 30 indirimden faydalanacağını açıkladı.

Bakan Ersoy’un duyurduğu sinema salonlarındaki yüzde 30’luk indirim anlaşmasını DİSK Emekli-Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu ve DİSK Emekli-Sen Havsa Şube Başkanı Fedayi Işık değerlendirdi.

“EMEKLİLER FATURALARLA UĞRAŞMAKTAN BAŞINI KALDIRAMIYOR”

DİSK Emekli-Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, yüzde 30’luk sinema indiriminin Türkiye’deki emeklilerin hayatına önemli bir katkı sunmayacağını belirterek; “Emekliler, sinemaya, tatile, eğlenmeye bütçe ayıramayacak durumdadır. Günümüzdeki emeklimiz, Avrupalı emekli gibi yurt içi, yurt dışı geziler yapmak, eğlenmek, yeni yerler görmek ister ama maalesef bizim emeklimiz faturalarla uğraşmaktan başını kaldıramıyor. İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücret istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“EMEKLİLER BU TÜR YERLERİ AKLINA BİLE GETİREMİYOR”

DİSK Emekli-Sen Havsa Şube Başkanı Fedayi Işık da sinema, tiyatro gibi kültürel alanların ücretsiz olmasını savunurken; “İnsanların geçim sıkıntısı yaşarken bu tür etkinliklere ayıracak ne zamanı, ne de parası kaldı. Bilhassa emeklilerin bu tür yerleri düşünmeyi bırakın, aklına bile getiremiyor. Aslında emeklilerimizin böyle yerlerde vaktini geçirmesi gerekirken, yapılan zamlar karşısında yüzde 30 indirimden bahsediliyor” diye konuştu.

BAKAN ERSOY NE DEMİŞTİ?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, SİSAY’a bağlı sinema salonlarında emeklilere yüzde 30 indirim yapılacağına dair açıklamasında; “Emeklilerimize güzel bir haber! Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) ile yaptığımız anlaşma sayesinde emeklilerimiz, SİSAY’a bağlı sinema salonlarında gün boyu yüzde 30 indirim fırsatından faydalanabilecek. Emeklilerimizin kültür ve sanata erişimini kolaylaştırarak yaşam kalitelerini artırmaya devam edeceğiz” sözlerine yer vermişti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ