ELEV’den, Edirne’ye Yeni Üniversite Projesi

ELEV Yönetim Kurulu, Edirne’de basın mensuplarıyla tanışma kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltıda konuşan Onursal Başkan Atıl Erman, eski tekel binalarının Eğitim Bilimleri Üniversitesi yapılması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 12:33

Edirne Lisesi Eğitim Vakfı (ELEV) 23 Mart tarihinde seçimli genel kurul yaparak yeni yönetimini oluşturdu. Vakfın uzun yıllar genel başkanlığını yapan Atıl Erman, onursal başkanlığa getirildi. ELEV’in yeni seçilen yönetim kurulu, Karaağaç yolu üzerinde bir restoranda basın mensuplarıyla tanışma kahvaltısında bir araya geldi. Toplantıda konuşan son kongrede onursal başkanlığa getirilen, vakfın uzun yıllar genel başkanlık görevini yürüten Atıl Erman, lisenin yanında bulunan tekel binalarının, Eğitim Bilimleri Üniversitesi yapılması için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Erman; “Bu üniversite bir konuda uzman bir üniversite olacak. O konu da eğitim bilimleri olacak. Balkanlara hitap eden uluslararası bir üniversite olmalı. Ana okulundan liseyi bitirene kadarki uygulama okulları da olsun. Bu üniversite sadece Eğitim Fakültesi gibi sadece öğretmen yetiştirmesin ama eğitim yöneticisi de yetiştirsin. Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlüğü yapan insanlar bu eğitimden geçmeden o makamlara gelirler. Kütüphanecilik eğitimi, laboratuvar eğitimi de alınsın. Bütün bunları yetiştirecek bir eğitim bilimleri üniversitesi olsun” dedi.

“BU LİSE ASLINDA BİR AİLE”

Edirne Lisesi’nin bir eğitim kurumu olmasına rağmen aslında bir aile olduğunu belirten Erman; “Ama çok büyük bir aile, köklü bir aile. Öğrencileri, öğretmenleri, yöneticileri, velileri ve mezunlarıyla büyük bir aile. Bu ailenin içinde en son mezunları dedim. İlk etapta insanın aklına mezun oldular gittiler diye gelir. İşte öyle değil. Bu ailenin böyle bir geleneği var. Bir türlü kopamıyoruz. Yani aradan altmış küsur sene geçmiş hala bu ailenin bir ferdi olarak başta ben olmak üzere hepimiz bu aile ilişkilerini sürdürmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Yani o kadar güzel anılarımız var ki burada” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK