EKK’de Sokak Hayvanları Çalışma Grubu Kuruldu

Edirne Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu kuruldu. İlk toplantısını dün gerçekleştiren çalışma grubu, yönetimini belirlerken; sokak hayvanları ile ilgili de kararlar aldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 13:50

Edirne Kent Konseyi’nde (EKK) Hayvan Hakları Çalışma Grubu kuruldu. Çalışma Grubu, ilk toplantısını dün kent konseyi toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Toplantıda, Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanlığı’na Esen Öcel, Başkan Yardımcılığı’na Gözde Kirezci ve Yazmanlığa Ayçelen Kurtuluş seçildi.

“YASA TASARISINI KABUL ETMİYORUZ”

Sokak köpeklerinin katledilmesi ile ilgili yasa tasarısını kabul etmediklerini ve tek çözümün canların zarar görmeden ivedilikle kısırlaştırılması olduğunu vurgulanan toplantıda kısırlaştırma yaparken köpeklerin mevcut yasaya uygun olarak toplanıp kısırlaştırılarak, iyileşme sürecinden sonra alındıkları yerlere bırakılmaları gerektiği dile getirildi.

MUHTARLARI ZİYARET EDEREK DESTEK ALMAYI PLANLADILAR

Barınakların hayvanların yaşam alanları değil, aşılama ve kısırlaştırma alanları olduğu belirtilen toplantıda, mahalle sakinlerinin yalnızca insanlardan oluşmadığı, yaşamın hayvan ve bitkileri de içine alan muazzam bir sistem olduğu bilinciyle muhtarları da ziyaret ederek kısırlaştırma sürecinde onların da desteğini almayı planlarına ekledi.

BELEDİYE BAŞKANI AKIN’I ZİYARET EDECEKLER

Toplantıda, gelecek eğitim öğretim döneminde Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde çalışarak çocukların, her canlının yaşam hakkına saygı duyabilen bireyler olarak yetişmeleri için eğitimler verilmesinin önemine değinildi. Çalışma grubunun Edirne Sokak Hayanları Barınağı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nü ziyaret ederek devam eden kısırlaştırmalar hakkında bilgi aldıktan sonra taleplerini görüşmek üzere Edirne Belediye Başkanı Av Filiz Gencan Akın’ı ziyaret etmeyi planladığı açıklandı.

HABER MERKEZİ