EKAMEDER’den 5 acil talep

EKAMEDER Başkanı Şahide Ağaoğlu, eşit, özgür ve laik bir yaşam için 5 acil talepleri olduğunu belirterek “Bu taleplerin takipçisi olacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 16:55

Edirne Kadın Merkezi Danışma Derneği (EKAMEDER) 31 Mart yerel seçimlerinde aday olanlardan yerine getirmesini istedikleri 5 acil talebi açıkladı.

EKAMEDER Yönetim Kurulu Başkanı, Eşik Bileşeni ve Gönüllüsü Şahide Ağaoğlu taleplerini şöyle sıraladı:

1 – Yasa gereği 100 bin nüfus olan her il ve ilçede sığınma evi açılması.

2 - En az 3 bölgede kreş açılması (işte veya evde çalışan tüm kadınlara uygun ücret uygulanması)

3 - Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçe yapılması, Belediye tüm kadrolarının toplumsal cinsiyet eşitliğinin verildiği eğitimlerin verilmesi ve izleme komisyonunun kurulması.

4 - En az 2 Kadın Danışma Merkezi kurulması.

5 – Kadın Masası kurulması

Ağaoğlu, karar mekanizmalarına talip olan tüm siyasi parti belediye başkan adaylarına ve bağımsız adayla bu metni paylaştıklarını belirterek “Vaatlerin her aday tarafından çokça söylendiği, sosyal medyada sürekli fotoğrafların paylaşıldığı bir süreci görmekteyiz. Eşit temsil ve fermuar sistemi (Meclis listelerinin bir kadın, bir erkek) yöntemi uygulanarak ancak demokrasiden, eşit haklardan söz edilebileceğini tüm ülkede ve Edirne’de kadın hareketiyle birlikte aday başvuruları yapıldığı halde listelerde liyakat, uzman ve eşit temsilin olmadığını hep birlikte gördük. Kadına yönelik şiddetin arttığı, her gün en az 3 kadının öldürüldüğü ülkemizde, yasaların uygulanması için, haklarımızdan,  hayatlarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz. Taleplerimizin takipçisiyiz” dedi.

HABER MERKEZİ