“Eğitimin kazancın önünde olması lazım”

Edirne’de bir kitapevi çalışanı Gökcan Tunç, artan kağıt maliyeti dolayısıyla firmaların durmadan fiyat değiştirdiğine dikkat çekerek “Eğitimin kazancın önünde olması lazım” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2024 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2024 12:06

Edirne'deki bir kitapevinde görev yapan Gökcan Tunç, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekti ve kağıt maliyetlerinin özellikle öğrencilerin bütçesini zorladığını belirtti. Tunç, müfredata uygun ve güncel TYT-AYT test kitaplarının 200-250 lira arasında satıldığını ifade ederek, bu fiyatların özellikle evde çalışmak zorunda olan öğrenciler için ciddi bir maliyet oluşturduğunu vurguladı.

Öğrencilerin sınavlara en iyi şekilde hazırlanabilmesi için gerekli olan bu kitapların maliyetinin, öğrencilerin aileleri için de önemli bir yük teşkil ettiğini belirten Tunç, kağıt fiyatlarındaki artışın bu durumu daha da kötüleştirdiğini söyledi. Özellikle evde çalışmak zorunda olan öğrencilerin, sınav kaynaklarına erişimde yaşadıkları mali zorlukları göz önüne alarak çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

ÖĞRENCİ İSTER İSTEMEZ KISIYOR”

Artan fiyatların öğrenciyi etkilediğini belirten Tunç; “Firmalar durmadan fiyat değiştiriyor. Biz de üstüne koymak durumunda kalıyoruz, belli bir maliyeti var. Tabi bu durum da öğrenciyi etkiliyor. Talep var ama eskiye nazaran az. Satışlar yarı yarıya düştü. Şu an müfredata uygun şekilde satılan 200-250 liradan aşağı test kitabı yok. Maddi sıkıntılar dolayısıyla dershaneye veya kursa gidemeyen öğrenciler için bu fiyatlar ciddi rakamlar. Öğrenci ister istemez kısıyor. Bize de tabi etkisi oluyor. Tabi kazancımızın da ön planda olması gerek ama eğitimin kazancın önünde olması lazım” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN