Eğitim -İş genel kurulunda “Hep aynı kişiler oluyor” eleştirisi

Eğitim-İş Edirne Şubesi 7’nci olağan genel kurulu heyecanı başladı. Genel kurulda söz alan delege Nazım Kırcı, yönetime aynı isimlerin aday olduğunu söylerken; Eğitim-İş Edirne Şube Başkan Adayı Nedim Zobar, “Hep aynı kişiler oluyor, başkalarına bırakmıyorsunuz gibi eleştirileri kabul etmiyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2024 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2024 15:25

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Edirne Şubesi, Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Edirne Şubesi’nde 7’inci olağan genel kurulunu gerçekleştiriyor.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda söz alan Eğitim-İş Delegesi Nazım Kırcı, 2 dönem kuralını hatırlatarak, “Türkiye genelinde bazı illerimizde 3-4 dönemdir aynı yerde kalıyorlar” sözlerine yer verdi.

“TÜZÜKTE 2 DÖNEM KURALI VAR”

Tüzükte 2 dönem kuralı olduğunu söyleyen Nazım Kırıcı, “Tüzükte şube ve genel merkezde 2 dönem kuralı vardır.  Yöneticilerin yer değiştirmesi, demokratik olarak iki dönem yaptıktan sonra sizin yerinize başka birilerinin gelmesi ve sendikada yeni kan yönetimi, yeni kan, yeni kişilerin seçilmesini sağlamak amacıyla. Buna uymak sendikayı büyütür. Ama son dönemde Türkiye genelinde bazı illerimizde 3-4 dönemdir aynı yerde kalıyorlar. Zamanla bu tıkanmaya neden olur. Bunu aşmamız lazım. Bu tüzüğe neden uyulmayabilir? Yönetici olan arkadaşlar kendi kişisel ikmalleri için 4-5 dönem yönetimde kalmak isteyebilir, maddi çıkarlar için kalmak isteyebilir. Bunu iyi kontrol etmemiz lazım” dedi.

“EĞİTİM-İŞ EDİRNE ŞUBESİ’Nİ YETKİLİ SENDİKA HALİNE GETİRDİK”

Eğitim-İş Edirne Şubesi Başkanı Murat Akçay; “Ben 3 yıl boyunca görev yaptım. Ben daha önce 2017 yılında ilk defa yönetim kuruluna mali sekreter olarak girdim. 4 yıl süreyle görev yaptım. Normalde bizim görev süremiz 3 yıldır ama pandemi nedeniyle 1 yıl uzadı. Seçim yapamadık. En son seçimde 2021 yılı Haziran ayında yapılan seçimde tekrar yönetimde şube başkanlığı görevini devir aldım. 3 yıldır şube başkanlığı görevini sürdürüyorum. Tüzüğümüz gereği 2 dönem görev alabiliyorum. Bir sonraki dönem yönetim kurulu organına aday olamıyorum. Dolayısıyla bu dönem benim son dönemim. Eğitim-İş Edirne Şubesi’ni Edirne’de ilk defa yetkili sendika haline getirdik. Edirne’de öğretmen camiası içerisinde en fazla üyeye sahip sendikayız. Eylemlerimizle, iş bırakmalarımızla, basın açıklamalarımızla, eğitim emekçilerinin her zaman yanında olduk. İnsanlarımız ve genel merkezimiz de bunu takdir ederek ciddi anlamda üye yazımı gerçekleştirdik. 853 üye ile başladığımız görevde şu anda resmi olarak 1969 üye ile görevi teslim edeceğiz. Bu sayı daha da artacak gibi gözüküyor. Ben beraber görev yaptığım arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bundan sonra görev alacak arkadaşlara da başarılar diliyorum” diye konuştu.

“ÜYELERİMİZİN BAŞINI EĞDİRMEDİK”

Üyelerinin başını öne eğdirmediğine söyleyen Eğitim-İş Edirne Şube Başkan Adayı Nedim Zobar; “Bizde bir yıpranmışlık veya siyasi bağlantı kurma amacımız yok. Az çok bizi bilen bilir. Sendikayı kendi çıkarlarımız için hiçbir zaman kullanmadık. Hiçbir üyemizin bugüne kadar başını öne eğdirmedik. O yüzden 10 yıl önce yönetime girdiğimdeki heyecanı daha fazlasıyla taşıyoruz. Tecrübelerimle bu dönemde daha fazla çalışma yaparak mücadele edeceğimize inanıyorum. Hep aynı kişiler oluyor başkalarına bırakmıyorsunuz gibi eleştirileri kabul etmiyorum. Alttan gelip yetişecekler olabilir belki ileride onlar başkan olacak. Bu işi yapmak isteyenleri biz destekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN