EDSİAD, değişen dünya ekonomisini ve kurumsallaşmayı konuşuyor

EDSİAD üyeleri, iş dünyasında rekabetçi konuma gelebilmek için bir danışmanlık firması bünyesinde konusunda uzman olan Dr. Levent Sümer’den “Yeni Ve Sürdürülebilir Bir Finansal Sistem İçin Paradigma Değişimi” konulu toplantıda bilgiler aldılar.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2023 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2023 09:48

Edirne Sanayici ve İş Adamları Derneği (EDSİAD) üyeleri aylık toplantılarından birini dün akşam gerçekleştirdiler. Toplantıda ekonomi konusunda uzman, bir danışmanlık şirketinde görev yapan Dr Levent Sümer, “Yeni Ve Sürdürülebilir Bir Finansal Sistem İçin Paradigma Değişimi” konulu bir sunum yaptı. Sümer sunumunda, “2024’e girerken politik gelişmelere de paralel olarak küresel ekonomik risklerin de yeni yıla taşınmakta olduğu bir dönemdeyiz. ABD’de son bulan parasal sıkılaştırmanın aksine Türkiye’de enflasyonla mücadele konusunda faiz artırımları devam ediyor. Bununla birlikte şirketler yeni yılda, kriz dönemlerinde nasıl bir yönetim sergilemesi gerektiği konusunda kapsamlı planlamalar yapmak durumunda. Öte yandan dijital dönüşümle birlikte artan rekabet ortamında özellikle aile şirketleri kurumsal yönetim ve sürdürülebilir başarı için dönüşmek ve yeni döneme hazırlanmak zorunda” dedi.

Konuk konuşmacı SMR Strategy Kurucusu ve Boğaziçi Üniversitesi Yarı Zamanlı Öğretim Görevlisi Dr. Levent Sümer toplantıda küresel ekonomik görünüm, aşırı borçluluk, resesyon, enflasyon ve finansmana erişim gibi global makro riskleri aktaracak ve ülkemizin mevcut ekonomik durumuna ışık tutacak bilgiler verdi. Dr. Sümer ayrıca, bu yıl Palgrave MacMillan tarafından yayınlanan “The World Economy and Financial System: A Paradigm Change Offering a Sustainable Approach” adlı kitabından da önemli kesitler sundu.

Dr. Levent Sümer’in sunumunun ardından Yordam danışmanlık firması sahibi Asuman Kalkan da üyelere kurumsallık hakkında bilgiler verdi ve birebir sohbet gerçekleştirdi.

“NİTELİKLİ PROFESYONELLERE İHTİYAÇ VAR”

İş dünyasının daha rekabetçi olabilmesi için kurumsal yapıya geçme zorunluluğu doğduğunu belirten EDSİAD Başkanı İsmet Açıkgöz ise, “Anlıyoruz ki şirketler belirli bir seviyeye geldikten sonra nitelikli profesyonellere ihtiyaç var. Bunları da yerli yerine oturtabilmemiz için yönetim danışmanlığı hizmeti almamız zorunlu hale geldi. Bunun üzerine kendi şirketim üzerinden bu işleri yaparken, uzman bir kişilik olan Dr. Levent Sümer’i derneğimizin aylık toplantılarından birine davet ettik. Çok faydalı bir toplantı oldu” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK