EDİRNEYE 1 İLKOKUL, 1 KAMPÜS

Edirne İl Genel Meclisi 11’inci oturumun 8’inci bileşimi, meclis salonunda gerçekleşti. Toplantıda Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, müdürlüğün çalışmaları hakkında sunum yaptı. Arpacı, Edirne’de yeni yerleşim bölgesine bir ilkokul ile bir kampus yapılacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2023 17:57
https://batiekspres.com/

Edirne İl Genel Meclisi’nin 11’inci oturumunun 8’inci bileşimi bugün meclis salonunda gerçekleşti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin yıldönümü dolayısıyla Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş’in günün anlam ve önemine istinaden tüm İl Genel Meclisi adına konuşmasıyla başlayan toplantıda, mecliste gurubu bulunan partiler adına birer temsilci konuşarak Atatürk’ü andı.

Anmanın ardından Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi. Milli Eğitim Müdürü Arpacı, sunumunda Edirne merkezde, yeni yerleşim bölgesine ismi 100’üncü Yıl İlkokulu olan bir ilkokul ile içerisinde anaokulu, ilkokul ve ortaokul bulunan Temel Eğitim Kampusu inşa edileceği müjdesini verdi.

Arpacı, 100’üncü Yıl İlkokulu’nun, Gazi Osmanpaşa Orta Okulu’nun yanında 4 bin 579 m2 bir alana, Temel Eğitim Kampusu’nun ise Yasan Ali Yücel Parkı’nın önünde 12 bin 700 m2 civarında olacağını söyledi. Onarım işlerinde toplam 82 okulda 34 milyon 683 bin liralık onarım yapıldığını belirten Müdür Arpacı, tarihi okul onarımlarında da 1. Murat Anadolu Lisesi’nin onarım ihalesinin yapıldığını ve imza aşamasında olduğunu belirtti. Önder Arpacı, Dezavantajlı 6 ilkokul ve 5 ortaokulda “Okulda Besleniyorum” projesi kapsamında 1569 öğrenciye beslenme desteği sağlandığını bunun yanında Edirne Valisi Yunus Sezer’in göreve başladığında uygulanmasını istediği “Bir Kahvenizi İçeriz” projesiyle de 4990 öğrenciyi evinde ziyaret ettiklerini açıkladı.

ŞENER ŞENTÜRK