Edirnelilerin Favorisi “Soğuk Baklava”

Edirne’de tatlıcı esnafı İbrahim Halil Özer, sıcak havanın soğuk baklavaya olan talebi artırdığını belirterek; “Sütlü ve hafif olduğu için müşterilerin tercihi oluyor. Edirnelilerin favorisi soğuk baklava” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 15:04

Edirne'de bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava, soğuk baklavaya olan talebi önemli ölçüde artırdı. Sütlü ve hafif bir yapıya sahip olan soğuk baklava, bu nedenle müşterilerin en çok tercih ettiği tatlılardan biri haline geldi. Geleneksel baklavanın aksine, daha serinletici bir lezzet sunan bu tatlı, hem damak zevkine hitap ediyor hem de ferahlık sağlıyor.

Edirne'de tatlıcı esnafı İbrahim Halil Özer, özellikle yaz aylarında hafif tatlılara olan ilginin yoğunlaştığını ifade ederek, soğuk baklavanın Edirne’de favori haline geldiğini ifade etti.

“FISTIKLI OLANI ÇOK FAZLA RAĞBET GÖRÜYOR”

Özer; “Edirne’de bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava, soğuk baklavaya talebi arttırdı. Sütlü ve hafif olduğu için müşterilerin tercihi oluyor. Fıstıklısının kilosunu 500 TL, cevizlisin ise 300 TL’den satıyoruz. Fıstıklı olanı çok fazla rağbet görüyor. Cevizli soğuk baklava ise daha uygun fiyatı ve farklı lezzetiyle tercih ediliyor” diye konuştu.

HİLAL PEKER