Edirnelilerin En Popüler Boya Rengi Gri

Edirne’de Zümrüt Dekorasyon Satış Temsilcisi Didem Tuna Erdemir, Edirne’nin tercih ettiği boya renkleri hakkında açıklamalarda bulundu. Edirnelilerin boya alırken fiyatına değil kalitesine göre seçim yaptığını belirten Erdemir, en çok tercih edilen rengin gri olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2024 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2024 12:34

Edirne’de Zümrüt Dekorasyon Satış Temsilcisi Didem Tuna Erdemir, Edirnelilerin boya tercihini açıkladı. İnsanların kaliteli boya alıp 5-6 sene kullandığını belirten Erdemir, “Boyayı tanıyan, bilen insan, kaliteli boya alıyor” dedi. Erdemir, müşterilerin boya alacağı zaman rengini seçerek geldiğine değinerek, “Bize gelen müşteri yüzde 90 kendi rengini seçmiş olarak geliyor” diye konuştu.

“ÇOĞUNLUKLA GRİ TONLAR TERCİH EDİLİYOR”

Erdemir, “Şu anda en popüler renkler, gri tonları. Antrasit tonları. Bazen de pudra tonlarına da rağbet var. Değişiyor yani ama şu an genelde gri tonları çok moda. Boyayı tanıyan, bilen insan, kaliteli boya alıyor. Ama bütçesi düşük olan da uygun fiyatlı boyaları tercih ediyor. Artık boyayı yapıp 5-6 sene boya yapmayıp sadece boyayı sildikleri için, daha kaliteli boyalar tercih ediliyor. Bize gelen müşteri yüzde 90 kendi rengini seçmiş olarak geliyor. Rengini seçmeden gelen de zaten soruyor işte. En çok alınan renkler hangileri?  Belli başlı kataloglar var, onları gösteriyoruz. O kataloglardan bakıyorlar. Zaten dediğim gibi evindeki mobilyasını, diğer parkesine vesaire ürünlerine göre kafasında canlandırıyor. Bazen bizden de fikir alıyorlar. Biz de fikir veriyoruz, yönlendiriyoruz. Dediğim gibi çoğunlukla gri tonlar tercih ediliyor” ifadelerine yer verdi.

“BOYA FİYATLARINDA AÇIK BİR MAKAS VAR”

Boya fiyatları hakkında açıklamalarda bulunan Erdemir, “Boya fiyatlarında açık bir makas var. Onunla ilgili şimdi şu şu kadar, bu bu kadar desek yanlış bir şey demiş oluruz. Boyalarımız bin TL’den başlayıp da 7-8 bit TL’ye iç cephe boyalar var. Dış cephede yine aynı şekilde 3 bin TL’den başlayıp 8-9 bin TL’ye kadar boya fiyatları var. Tabii bunlar işte renklerine göre fiyatları artıyor veya düşüyor. Çünkü boya makinesinde renklendirme yapılıyor. Artık eskisi gibi hazır renkler yok. Müşteri kendisi bir rengi seçiyor ve kişiye özel renklendirme anında burada renklendirip boyayı teslim ediyoruz. Önceden koyu renklerin fiyatı daha yüksekti. Açık renkler Daha düşük fiyatlıydı. Şimdi tam tersi. Açık renklerin fiyatları daha yüksek. Koyu renklerin fiyatları biraz daha uygun” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN