Edirneli Sanatçı Umut Avcı, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Edirneli tiyatro ve sinema sanatçısı Umut Avcı, bugün ikindi vakti kılınan cenaze namazından sonra son yolculuğuna uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 17:48

Yaklaşık 15 gün önce beyinde pıhtı oluşması sonucu hastaneye kaldırılan Edirneli tiyatro ve sinema oyuncusu 44 yaşındaki Umut Avcı, dün İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Avcı’nın cenaze namazı bugün memleketi Edirne’deki Eski Cami’de kılındı. İkindi vakti kılınan cenaze namazına Avcı’nın yakınları ve sevenlerinin yanı sıra Edirne Baro Başkanı Gökhan Karakoç da katıldı. Kılınan cenaze namazı sonrası Avcı’nın naaşı Edirne Yeni Şehir Mezarlığı’na defnedildi.

UMUT AVCI KİMDİR?

Tiyatro ve sinema sanatçısı olan Umut Avcı 24 Şubat 1980 tarihinde Edirne'de dünyaya geldi. Avcı sanat yaşamına, Edirne Kız Öğretmen Lisesi’nde öğrenci iken, o dönem Edirne’de yayın yapan Güneş FM’de amatör olarak yaptığı radyo programlarıyla atmıştı. "Esaretin Bedeli", "Takım Çantası", "Sürüden Ayrılan Geyikler", "Orijinal Kopya" ve "Guguk Kuşu" gibi çok sayıda tiyatro oyunu ile seyirci karşısına çıktı. Genç oyuncu ayrıca “Hep Yek”, “Ver Kaç” ve “Ailece Şaşkınız” isimli filmlerde de rol aldı ve en son TRT ekranlarında yayınlanan “Bir Zamanlar Kıbrıs” adlı dizide Şoför Hamit karakterine hayat verdi.

ŞENER ŞENTÜRK