Edirneli Genç Futbolcular Portekiz'de Futbol Turnuvasında

Edirne ASKF üyesi Trakya Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü (TRAKDOSK) ortak olduğu Erasmus+ projesi kapsamında Portekiz’in Aveiro Kentinde düzenlenen ülkenin en büyük futbol turnuva organizasyonlarından biri olan Aveiro Cup 2024 futbol turnuvasında ülkemizi ve Edirne’yi Edirneli genç sporcularla 5 gün süre ile başarıyla temsil etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 10:33

Turnuvaya, 16-17 yaş grubu Edirne’den alt yapı futbolcuları ve Kırkpınar Spor Lisesi öğrencileri ile antrenörlerinden oluşan 18 kişilik takım TRAKDOSK Edirne adı altında toplam 5 maç yaptı. Turnuvaya 100 ün üstünde takım 1500 ün üzerinde sporcu ve kulüp görevlisinin katılım sağladığı 16-17 yaş kategorisinde 5 ülkeden 16 takım katıldı. TRAKDOSK Edirne grup maçlarından 3 maç galibiyet 1 maç mağlubiyet elde etti. Maçlar sonucu toplamda 3 takımın 6 puanlı olduğu grupta TRAKDOSK Edirne maalesef averaj ile grupta 3. oldu. Grup 3.leri arasında yapılan sıralama maçlarında da 2 maçını kazanarak 3.’ler arasında en iyi takım olarak toplamda 16 takım arasından 9. sırada yer aldı.

TRAKDOSK EKİBİ İLK MAÇLARINA ÖDÜNÇ KRAMPON VE FORMA İLE ÇIKTI!

Portekiz’in her bölgesinden 2. Lig 3. Lig takımları, futbol okulları ve yurt dışından 3 ülkenin beraberinde Türkiye’nin yer alması büyük ilgi gördü. Tribünlerde çocuklar ve seyirciler tarafından Edirne takımına destek oldukça yoğundu. Ayrıca, Edirne Futbol takımı turnuva başlangıcında büyük bir talihsizlik yaşadı. Aktarmalı uçak seyahatinde spor malzemelerinin olduğu bagajlar Frankfurt aktarmasında uçağa yetişmedi. Kargolar takıma ulaşana dek ev sahibi organizasyon ve bölge takımları sosyal medya üzerinden kampanya yaparak kaybettiği ilk maç olmak üzere ilk iki maçına ödünç forma ve krampon desteği sağlayarak maça çıktılar.

Proje ve turnuva kapsamında oluşturulan futbol takım antrenörleri ve Edirne Kırkpınar Spor Lisesi beden eğitimi öğretmenleri Cenk Sezener ve Ergin Kubatlıoğlu etkinlikle ilgili şunları söyledi:

“Gerçekten futbol oyunun heyecanını ruhunu yansıtan bir turnuva. Oyuncuların hem futbol ile ilgili deneyim kazanması açısından hemde farklı dil ve kültürleri öğrenmeleri açısından çok faydalı bir turnuva oldu. Tesisleşmenin ülke sporunu ne kadar etkilediğini ve önemli olduğunu bir kez daha gördük.  Saha içi ve saha dışı çok iyi organize edilmiş her şey düşünülmüştü. Katılımımız adına gençler ve kendi adımıza çok mutlu olduk. Benzer deneyimler hem sporcularımıza hem de spor çalışanlarına çok büyük tecrübeler kazandırıyor.’ şeklinde ifade ettiler.

TRAKDOSK Yönetim kurulu üyesi ve projeler sorumlusu Bülent Bacıoğlu: Uzun yıllardır Edirne ve Edirneli gençlerimizi Avrupa fırsatları ve projeleri ile deneyim kazandıran organizasyonları yönetiyoruz. Bu anlamda Avrupa Birliği programlarındaki deneyim ile ortak olduğumuz projede de çok kalabalık bir ekip ile Portekiz’in Aveiro yerleşimine gittik. Ev sahibi organizasyonun ve belediyesinin desteği ile yapılan turnuvaya biz ve 2 ülke proje kapsamında katıldı. Şehirdeki turnuva geçiti, tam bir futbol festivali gibiydi. Avrupa şampiyonasına da denk gelmesi sokakta ve meydanlarında ayrı bir heyecan kazandırmış. Küçük bir yerleşimde 10 larca nitelikli futbol sahasında mücadeleler aksamadan devam etti. Gençlerimiz sadece futbol deneyimi kazanmadılar, uluslararası iletişim, işbirliği, fairplay ve spor kariyeri ile ilgili ciddi deneyim kazandılar. Bir örnek vereceğim; toplamda 6 sarı kart, 1 kırmızı kartın olduğu çok sert geçen bir maçın bitiminde rakip gençler kendi istekleri ile sarılıp beraber fotoğraf çektirdiler. Bu fırsatı kaçırmayıp, katılmamızı kolaylaştıran Edirne Valimiz sayın  Yunus Sezer’e, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne, antrenörlerimiz Cenk Sezener ve Ergin Kubatlıoğlu’na, Kulüp proje ekibimizden spor yöneticisi İlkben Ergin’e velilerimiz ve tabiki ülkemizi şehrimizi iyi tanıtmaya vesile olan geleceğimiz Edirneli gençlerimize çok çok teşekkür ederiz.’

Kafile yapılan şehir içi etkinlikler, geçit töreni,belediye başkanı plaket takdimi  ve kapanış seremonisi ardından Edirne’ye döndü .

HABER MERKEZİ